Бод у Зрењанину

44

Наши фудбалери нису успели да освоје сва три бода у Зрењанину, иако су два пута водили против мотивисаног домаћина, па су после 19. кола Меридијан Суперлиге пет бодова иза водећег на табели. Била је то утакмица у којој су три поготка постигнута главом, други гол за обе екипе постигли су играчи који су улазили на терен са клупе, а на крају је шампион вероватно оштећен и
за пенал: Банат – Црвена звезда 2:2.

Звезда је од старта показала више жеље да угрози гол домаћина, али је на прву прилику морала да чека до 14. минута, кад је Рашковић искористио кардиналну грешку капитена Баната Милошевића и савладао голмана Филиповића. У 32. минуту могло је да буде већ 2:0 за наш тим, али је после центаршута Миловановића Баста био непрецизан са два метра од линије. Одмах је дошла казна: сад је несмотреност у одбрани црвено-белих искористио Милошевић и ударцем главом сса пет-шест метара изједначио.

После оправданог искључења Веселинова у 44. минуту Нинков је могао да одведе Звезду са предношћу од једног гола на одмор, али је његов шут голман Баната крајњим напором одбранио.

Банат у наставку први прети – играо се 49. минут кад је погодио стативу, али шампион ипак поново долази у вођство. Јестровић, само што је ушао са клупе, улази у шансу, лопта одлази у корнер, а после центаршута Миловановића наш центарфор је најсналажљивији у шеснаестерцу и ударцем главом шаље лопту на право место – минут 64. и 2:1 за Звезду.

Домаћи тим тада све баца у напад и најпре у 73. минуту прети преко Урумова (Ранђеловић брани), да би у 77. минуту „резервиста“ Вујовић после прекида био најспретнији и, поново ударцем  главом, доноси свом тиму „слађи“ бод.

До краја фудбалери Црвене звезде су нападали и покушавали да још једном дођу до вођства и целог плена, али нису успели у томе. Утисак је да је судија Слободан Веселиновић оштетио наш тим кад играње руком Зорића у казненом простору, после ударца Туторића, није окарактерисао као прекршај за најстрожу казну…

БАНАТ – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 2:2 (1:1)

Стрелци: Милошевић у 34. и Вујовић у 77. за Банат, Рашковић у 14. и Јестровић у 64. минуту за Црвену звезду. Стадион у Карађорђевом парку.
Гледалаца: 3.000. Судија: Веселиновић (Ваљево). Жути картони: Ступар, Веселинов, Баљак (Банат), Гај, Нинков, Рашковић (Ц. звезда). Црвени картон: Веселинов у 44. минуту.

БАНАТ: Филиповић, Зорић, Милошевић, Урумов (од 90. Мишковић), Ступар, Јовановић (од 73. Петковић), Радосављев, Веселинов, Марковски (од 73. Вујовић), Трнавац, Баљак.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Ранђеловић, Нинков (од 73. Трајковић), Анђелковић, Туторић, Гај, Кастиљо, Милијаш, Бурзановић (од 60. Јестровић), Рашковић, Баста, Миловановић.

Претходни текстУбедљива победа
Следећи текстПета срећа