Финале пре финала

36

 Бечеј је од понедељка у црвено-белом – наше најбље одбојкашице тамо се припремају за јуриш на први овосезонски трофеј, и то у Купу Србије. Тренер Ратко Павличевић данима кује тактику за „финале пре финала“ са Поштаром.

„Не бих ово назвао класичним припремама. Нама је приоритет у Бечеју био, пре свега, да се физички опоравимо од напорних мечева ове сезоне, као и да се играчки консолидујемо. Веома сам задовољан постигнутим, а посебно бих истакао атмосферу у екипи“, одмах је појаснио Ратко Павличевић.

Велики хендикеп је чињеница да Ивана Исаиловић због повреде неће моћи да учествује на овогодишњем финалу. Она је у претходна три овосезонска дуела са „поштаркама“ просечно по сету бележила 3,4 поена, па је свима јасно колико ће нам недостајати. Упитан да ли спрема неку замену за Ивану, Павлићевић каже: 

„Ивана је наш важан играч, први средњи блокер екипе, са завидним репрезентативним искуством, па је и лаицима јасно колико ће нам недостајати  за време овог финалног турнира. Међутим, каква бисмо ми екипа били кад би зависили искључиво од учинка једне играчице, па макар она била калибра наше Иване“.

Подсетимо се и прошлогодишњег финала које су црвено-беле изгубиле тек након петог сета и велике драме у тај-бреку.

„Финале пре финала, то је оно што најбоље описује овај дуел који је вољом жреба постављен да се одигра нешто раније. Овај дуел је  нешто сасвим ново, и другачије од свих предходних наших дуела. Ми имамо позитиван скор са „поштаркама“ ове сезоне, што нам даје огромну дозу самопоуздања. Ипак, турнирски систем је такав да немамо права на грешку“, додао је тренер црвено-белих, који је улогу фаворита доделио екипи Поштара, и тако покушао барем мало да растерети своју младу екипу.

Дакле, субота 8. март, дворана „Спорт Еко“, истински празник  женске одбојке. Суботњи програм почиње у 17.45, дуелом између екипа панчевачког Динама и ужичког Јединства, а одмах након те утакмице је „финале пре финала“, Црвена звезда – Поштар.

Претходни текстЈачи од свих
Следећи текстТадија – Лавље срце