За повратак сјаја

46

Фудбалски клуб Црвена звезда представио је новог Спортског директора Горана Буњевчевића. Одлуком УО ФК Црвена звезда Буњевчевић ће заменити Стевана Стојановића који је премештен на место саветника председника Клуба Топлице Спасојевића.

Буњевчевић је на конференцији за новинаре најавио повратак европског сјаја Црвеној звезди и велики рад који је неопходан да би се остварили зацртани циљеви.

Генерални секретар Црвене звезде Зоран Дамјановић одлуку УО образложио је жељом да се унесе свежа крв у клуб, која ће помоћи да се додатно побољшају резултати Црвене звезде.
„Досадашњем Спортском директору Стевану Стојановићу додељена је функција саветника и он ће бити спона између председника и спортских структура унутар клуба. У претходне две сезоне освојене су две дупле круне и велике заслуге за то има и Стојановић. Зато ће нам његово искуство бити драгоцено у будућности. Горан Буњевчевић има безрезервну подршку руководства клуба и нема временски ограничен уговор. За свој рад одговара УО“.

У првом званичном обраћању јавности Буњевчевић је истакао задовољство именовањем на одговорну функцију.
„Захвалио бих се председнику Спасојевићу и УО на поверењу које су ми указали. Као клинац сам сањао да једнога дана дођем на овај стадион и гледам утакмицу Црвене звезде. Успео сам да испуним свој сан и да постанем првотимац Црвене звезде и капитен екипе. Враћам се у клуб на одговорну функцију у тренутку када је Црвена звезда тек на 100. месту светске ранг листе најуспешнијих клубова. Не либим се да преузмем одговорност за посао који ћу обављати и желим Звезди да вратим европски сјај. Циљ је да Црвеној звезди вратимо имиџ клуба који игра препознатљиво, лепо и са пуно комбинаторике, атрактивно за публику“.

Горан Буњевчевић је по одласку из Црвене звезде шест сезона провео у Тотенхему из Лондона где је стекао драгоцено искуство.
„Уз сав респект према Тотенхему и осталим великим европским клубовима, желим да створим Црвену звезду која ће имати свој систем одабира и селекције играча. Црвена звезда спада међу велике европске клубове захваљујући бившим играчима који је са великим респектом репрезентују у Европи. Видић, Станковић, Пантелић, Жигић, све су то играчи који су створени у Црвеној звезди и то мора бити наш приоритет. Црвена звезда мора бити лидер у региону и зато морамо створити одговарајућу базу кроз Академију фудбала која ће ускоро бити основана“.

Ситуација у српском фудбалу многима не даје разлога за оптимизам.
„Моменат није најбољи, али у Црвеној звезди никада не постоји најбољи моменат. Овде се увек очекују резултати. Медији у Србији морају да нам помогну у овом тренутку и окрену се позитивним стварима. Свестан сам да није лако, али да нисам свестан тежине задатка не бих се прихватио овог посла“.

Посебан акценат у предстојећем периоду биће на скаутинг служби.
„Ми смо свесни да финансијски не можемо да се носимо са највећим европским клубовима. Зато је неопходно да стварамо играче који ће у свакој од наших млађих категорија научити нешто што је специфично за игру Црвене звезде. Скаутска служба мора бити добро организована како би најталентованији играчи у Србији, али и у осталим земљама из региона долазили у наш клуб где би постајали првотимци. Неопходно је створити мрежу пријатеља Црвене звезде који ће пратити играче у одређеним земљама, а затим обавештавати клуб како би могли да се укључимо у њихове праћење.
Наша је срећа што у иностранству имамо много бивших играча који се данас налазе на одговорним функцијама и спремни су да помогну“.

Буњевчевић већ неколико месеци прати рад првог тима.
„Имам јасну визију за наредни период. Тренер Јанковић је урадио велики посао у претходном периоду и вратио је Звезду у шампионску трку. Наше амбиције су увек исте. Ако желимо да уђемо у Лигу шампиона, први корак је одбрана титуле у домаћем првенству. Екипу добро познајем и мислим да поседује квалитет који се показао на недавном вечитом дербију. Међутим неопходно је смањити играчки кадар и размишљати већ сада о будућим појачањима. Клуб мора бити организован добро на свим структурама и то је једини начин да се вратимо у европски врх“.

На крају конференције за новинаре избор на функцију Спортског директора Црвене звезде Горану Буњевчевићу честитао је Стеван Стојановић, који је до сада обављао ту функцију.

Претходни текстПораз кошаркашица
Следећи текстМорам да пружам максимум