Бобић на Џордан бренд класику

114

Талентовани кошаркаш Црвене звезде Перица Бобић, заједно са Петром Ламбићем из  Хемофарма, изборио је место међу 12 Европљана који ће од 16. до 20. априла учествовати на „Џордан бренд класику”. У конкуренцији 92 најталентованија шеснаестогодишњака, на три квалификациона турнира у Виљнусу, Риму и Атини, кадет црвено-белих  се истакао и имаће прилику да игра Ол -стар меч и дружи се са једним од најбољих кошаркаша свих времена, Мајклом Џорданом.

Директор Џордановог кампа за Европу Марин Седлачек, иначе и некадашњи тренер у Звезди, истиче да је конкуренција била изузетно велика, а да се међу 12 најбољих, углавном налазе играчи из земаља које традиционално најбоље раде са младим селекцијама.
– Од три квалификациона кампа, најслабија конкуренција била је у Литванији, јер се нису појавили играчи из Русије, па су сва четири путника за Њујорк из земље домаћина. У Риму је било жестоко, јер су се надметали Шпанци, Италијани и Французи, који имају сјајне омладинске школе.

Интересантно је да је српску кошарку представљало шест младих кошаркаша и да су сви ушли у ужи избор од 16, Александар Цветковић (Црвена звезда), Александар Раденковић (Партизан), Страхиња Младеновић (ФМП), Перица Бобић (Црвена звезда), Немања Бешовић (Војводина) и Петар Ламбић (Хемофарм).
– Добро су се снашли, а одлучивале су нијансе. Још једном је потврђен потенцијал наше кошарке. Ламбић и Бобић заслужено путују за Њујорк и верујем да ће и тамо бити међу онима који ће оставити најбољи утисак – објаснио је Седлачек.

Дванаесторици најбољих Европљана придружиће се вршњаци из Азије (двојица) и Аустралије и Африке (по један) у јединственој прилици да у САД представе кошарку земаља из којих долазе.

Претходни текстНове тениске листе
Следећи текстМотивисани смо против Италијана