Идемо на победу

44

Кошаркаши Црвене звезде вечерс (20.30) на реваншу шеснаестиуне финала УЛЕБ купа против Бенетона крећу од – нуле. Црвено-бели имају  предност од десет поена (81:71) из Београда, али тренер Стеван Караџић поручује да ће наша екипа покушати да изненади и победом у Тревизу.
– Утакмицу из „Пионира“ морамо да заборавимо. Нисмо дошли да чувамо предност,већ да изненадимо реномираног противника. Само тако можемо до повољног резултата. Имамо солидну залиху из првог меча, што не значи да ћемо у Тревизу само бранити ту предност. Ако нам се укаже прилика, ићи ћемо на победу.

Капитен Звезде Тадија Драгићевић једини је под знаком питања, пошто има проблема са стомачним вирусом: против Загреба је играо под температуром, али се Караџић нада да ће он бити спреман.
Сам Тадија каже да наш млади састав неће подлећи притиску у Тревизу:
– Нећемо, не бојте се… Идемо на победу, што је, ваљда, сасвим логично. Не гледамо разлику, биће као да је 0:0. Не плашимо се никога….
 
Меч у дворани „Палаверде“ почиње у 20 часова и 30 минута. Победник двомеча Црвена звезда – Бенетон играће у осмини финала са бољим из дуела Бешикташ – Хапоел Јерусалим (први меч 73:88).

Бек Млађен Шљиванчанин већ је гостовао у Тревизу, и то у Евролиги као члан Франкфурт Скајлајнерса.
– Атмосфера је добра, баш да може лепо да се игра. Сигурно ће и вечерас дворана бити пуна, што може само додатно да нас мотивише. Верујем да можемо да елиминишемо Бенетон, јер имамо реалне шансе. И домаћин ће имати велики мотив да прође у осмину финала, јер у Италији имају лоше резулатате – закључује Шљиванчанин.

Претходни текстМорамо напред
Следећи текстУместо дербија тренинг меч