Капитен за преокрет

22

Кад је тешко ту је – капитен! Напредак је на „Маракани“ повео са 1:0, али је Дејан  Миловановић са два гола донео преокрет и на крају су фудбалери Црвене звезде на старту пролећне сезоне у заосталом мечу Лав Купа славили са 3:1

– Чини ми се да смо мало опуштено ушли у утакмицу и казна је брзо стигла. Ни податак да традиционално лоше пролазимо на старту није утицао на бољи почетак. Срећом, брзо смо дошли до преокрета и тако олакшали посао. Резултат је у оваквим утакмицама најважнији – коментарише син популарног „Ђоке бомбе“.

Сјајни голови, свакако су поправили самопоуздање како Миловановића, тако и екипе пред „вечити дерби“ који се у суботу игра на „Маракани“:
– У доброј атмосфери дочекујемо Партизан. Голови ми много значе за самопоуздање, надам се да ћу наставити у овом ритму.

Црвена звезда је и други меч без присуства публике одрадило успешно:
– Можда чини да се навикавамо на овај амбијент, али није лако. Навијачи су наш 12. играч, нарочито у дербију и нема сумње да никоме неће бити лепо играти у светињи нашег фудбала када су трибине пусте.

Миловановић је замењен у 65. минуту, а да ли је повреда теже природе знаће се данас после лекарских прегледа:
– Добио сам незгодан ударац у колено. Много тога биће јасније данас – закључио је Миловановић.

Прелазни рок у Русији и Украјини траје до 1.марта, међутим  до трансфера Дејана Миловановић у Металург из Доњецка или други неки клуб са истока Европе неће бити остварен:
– Остајем до јуна, око тога више нема никакве дилеме. Имао сам праву понуду Сампдорије, клубови се нису договорили и сада размишљам само о Звезди. Немам ни најмањи проблем са мотивацијом, сама чињеница да играм у клубу као што је Црвена звезда је довољна.