Страшан меч

29

Какав меч – страшан меч. Достојан и неког великог финала и борбе за трофеј. Актуелне шампионке су водиле са 2:0 у сетовима, али наше одбојкашице су смогле снаге да преокрену резултат, тријумфују у тај-бреку и на тај начин трећи пут у овој сезони савладају Поштар. Од тога, чак два пута за редом у
дворани „Спорт Еко“.

„Заиста одлична утакмица. Поштар је одлично играо до тренутка кад је добио други сет, али ми ниједног тренутка нисмо губили самопоуздање. Чекале смо и дочекале нашу шансу. Чим су наше ривалке почеле да греше узвратили смо им истом мером и славили са 3:2″, каже Нађа Нинковић, по многим оценама најбољи актер дербија.

„Хвала на лепим речима, али као и увек кад је у питању одбојка ово је победа екипе“, скромно поручује Нађа.

Црвена звезда је пред крај прве фазе испустила прилику у Панчеву да избије на прво место, али сада је коначно лидер Мини лиге за титулу. То, ипак, на „Маракани“ никога не заварава.

„Нема места еуфорији, има још доста утакмица. Поштар, Динамо и Раднички су одличне екипе и свака ће гледати да искористи своју шансу. Важно је да ми одржимо висок ниво форме и играмо нашу игру из меча у меч“.

Ипак, није безначајно што Звезда против Поштара води са 3:0 у међусобним дуелима.

„То ће нам сигурно значити пред наредне мечеве, поготово у полуфиналу Купа и у плеј-офу. Пуне смо самопоуздања, док њима негде у мислима стоји да смо их три пута савладале. Међусобни респект постоји, и то је добро, али кад се изађе на терен екипа која буде пожртвованија обично је у предности“.

Следећи испит за наше одбојкашице је већ у среду, кад у „Шумице“ долази Раднички.

„Одличан противник, али ми идемо на победу. Наравно, и у овом мечу морамо да дамо све од себе“, поручује Нађа Нинковић.

Претходни текстНа челу табеле
Следећи текстЗа дерби и Јупитера