Звездин бисер

83

Атлетски клуб Црвене звезде у јуниорској категорији гаји и негује посебан бисер и велику наду овог спорта, посебно у дисциплини троскока. Њено име је Сандра Раичковић. Ова 15-годишњакиња већ поседује преко 15 освојених медаља са разних  такмичења и велики је понос нашег клуба. Каква је будућност пред  њом, говори и сама чињеница да је Марија Мартиновић наша некадашња репрезентативка  једна од најбољих атлетичарки у троскоку и скоку у даљ која држи неке од рекорда и дан данас, увидела да Сандра поседује невероватан таленат и због тога и сама изразила жељу да јој помогне и тренира је, видевши у њој своју наследницу.

– Атлетику сам почела да тренирам сасвим случајно. Пре пет година у мојој школи се одржавао крос. Била сам убедљиво прва на кросу и када сам схватила да сам то истрчала без проблема и да се нисам уморила, моја мама је одлучила да ме одведе у Звезду и тако је све почело. Наравно моје дисциплине су троскок и скок у даљ – каже Сандра.

Сандрини циљеви и амбиције су веома озбиљни иако има само 15-година и ове године тек треба да упише средњу школу. Поред тога што је одличан ђак веома је одлучна у својој намери да ове године на предстојећем Купу европских шампиона и домаћег надметања  тимова,  оствари што боље резултате и окити се медаљама.
– Трудићу се максимално да досегнем неке резултате које остварују сениорке. На пример да скок у даљ досегнем 6,оо, а троскоку скочим 12,оо, што би били и моји лични рекорди. Искрено се надам да ћу у томе успети – поручила је велика будућа нада у редовима Црвене Звезде, Сандра Раичковић.

Претходни текстИспуњен циљ
Следећи текстПораз на гостовању