Добар почетак

41

Наши фудбалери успешно су отворили пролећну сезону и пласирали се у четвртфинале „ЛАВ“ Купа Србије пошто су у заосталој утакмици осмине финала савладали Напредак са 3:1. Поред победе нашег тима, овај меч ће се памтити и по два ефектна поготка Дејана Миловановића, празним трибинама (пошто је због казне играно без присуства навијача) и дебију Ивана Тричковског, младог
македонског препрезентативца који је зимус појачао наш клуб.

Црвена звезда је по свему била бољи тим, наши играчи су успешно током већине меча контролисали утакмицу и често, поготово у других 45 минута, претили голману гостију Стаменковићу. Ипак, почетком сусрета први су запретили Крушевљани – Ранђеловић је најпре успешно заштитио мрежу црвено-белих, да би гости у својој другој шанси постигли и гол преко Предрага Павловића.

„Чарапани“ су, ипак, у вођству били само осам минута. Тада је досуђен слободан ударац за наш тим, Дејан Миловановић је узео залет и… уследио је снажан, милиметарски тачан ударац. Фантастичан гол нашег капитена, још један од бисера у ниски његових погодака које је постигао играјући у дресу вољеног клуба.

Фудбалери Напретка се практично нису ни освестили од првог, а примили су и други гол. Поново је у главној улози био Миловановић. Рашковић је добро центрирао, лопта се одбила – право на ногу капитена српског шампиона и попут танета је улетела у мрежу немоћног Стаменковића.

Звезда је у другом полувремену наставила да напада, у жељи да што пре постигне трећи гол и заврши посао. Тукли су ка мрежи гостију Миловановић два пута, па Короман, али је Стаменковић сваки пут био на висини задатка. Најбољу шансу средином тог дела игре имао је Кастиљо, који је из окрета са само два метра од гол линије шутирао – поред стативе.

И, кад се помислило да ће се ова утакмица завршити минималном победом Звезде, Јестровић је сјајним ударцем постигао гол и поставио коначан резултат – 3:1. Наш тим је успешно прескочио прву препреку, показавши да је спреман за одбрану „дупле круне“. Наредна утакмица, премијера суперлигашке пролећне сезоне, је 1. марта – кад се на „Маракани“ игра „вечити дерби“.
Нажалост, поново без публике…

Црвена звезда – Напредак 3:1 (2:1)

Стрелци: 0:1 П. Павловић у 17, 1:1 Миловановић у 25, 2:1 Миловановић у 27,
3:1 Јестровић у 85. минуту.

Стадион Црвене звезде. Без присуства публике. Судија: Милорад Мажић (Врбас).
Жути картони: Короман (Ц. звезда), Дуњић, Мијатовић (Напредак).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Ранђеловић, Баста, Броновицки, Туторић, Гај (од 89. Томовић),
Милијаш, Миловановић (од 65. Трајковић), Кастиљо, Короман, Рашковић (од 88.
Тричковски), Јестровић.

НАПРЕДАК: Стаменковић, Дуњић, Р. Павловић, Мијатовић, Гогић, П. Павловић,
Шљивић, Пуношевац (од 88. В. Бинић), Петронијевић (од 75. Тинтор), Гајић.

Претходни текстМариам Су неће дебитовати у Загребу
Следећи текстИспуњен циљ