Трећа срећа

37

Коначно се распуцала Црвена звезда! У трећој припремној утакмици на Кипру, црвено-бели фудбалери су чак са 7:1  декласирала румунски Оцелул из Галација. Пулени Александра Јанковића су до сада у Аја Напи одиграли два нерешена меча, да би тек сада експлодирали.

Меч је могао да има и супротан ток, да у првих пола сата, при резултату 0:0, млади голман Бобан Бајковић није одбранио чак два једанастерца Румунима. По два гола за шампионе Србије дали су Милијаш, Јестровић и Бурзановић, једном је стрелац био Рашковић.

Оцелул, који је нашим љубитељима фудбала познат од јесени 2004, када је са Партизаном играо у Купу УЕФА, имао је неколико шанси у првих 45. минута, а онда је Звезда у финишу првог дела потпуно преузела иницијативу. Иначе, Оцелул је прошле сезоне био пети у румунској лиги, а тренутно заузима девето место.

Као и на претходним мечевима треће фазе припрема, Јанковић је указао прилику већини стартних фудбалера да проведе свих 90 минута на терену, па је извршио само две измене.
– Већ се лакше крећемо и добро је кад нападачи постижу голове, још је боље што их их је било и у великом броју – коментар је Јанковића после меча – Нема еуфорије као, као што нема ни туге када се одигра нерешено, јер ово су ипак пријатељски мечеви. Све иде по плану, висока победа је добра за самопоуздање, које је битан фактор за даље изазове!

Црвена звезда – Оцелул 7:1

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА
: Бајковић, Баста, Анђелковић (од 68. Броновицки), Туторић, Гај, Миловановић, Кастљио, Милијаш, Короман, Рашковић (од 68. Бурзановић), Јестровић.

ОЦЕЛУЛ: Колев (од 45. Грубаускас), Којок, Салиф, С. Илие, Салагеан, А. Јонеску, Виглианти, Јорга, Лабукас, Јула и Деак (од 45. Ене).

Стрелци: Рашковић у 36, Милијаш у 38. и 67, Јестровић у 51. и 70, и Бурзановић у 74. и 90. за Црвену звезду, Ене у 83. минуту за Оцелул.

Претходни текстПохвале Троицком
Следећи текстХемофарм бољи