Похвале Троицком

35

Други пут у три дана тенисер Црвене звезде Виктор Троицки је бриљирао за Дејвис куп репрезентацију Србије. Након пораза од Николаја Давиденка у петак, наш млади ас је савладао Димитрија Турсунова са  7:6, 4:6, 6:3. Нажалост меч није имао резултатски значај на коначан исход, јер су Руси већ осигурали победу у 1.колу Светске групе. Викторов тријумф је само ублажио пораз „орлова“ – 3:2. Без обзира што је после предаје меча Новака Ђоковића Давиденку, дуел Троицког и Турсунова изгубио такмичарску важност, све похвале заслужује Звездин бисер. Виктор тренутно заузима 114. позицију на АТП листи, док је Рус 34. играч света.

 У првом сету није било прејка, па је одлучио тај-брек, у којем је Србин имао више нерава. Турсунов  је у другом сету стекао брејк предности, али је при сервису за сет, на 5:4, почео гем веома лоше и дошао до 0-40. Ипак, Рус је успео да се врати, освојио пет узастопних поена и сет.
У трећем сету Троицки је иод самог почетка деловао концентрисаније, направио је брејк за 2:0, Турсунов му је узвратио, амеђутим Виктор је поново успео да стекне предност и рутински приведе меч крају.
 
После победе црвено-бели тенисер је изјавио да је задовољан победом, али у исто време и разочаран зато што тај дуел није имао резултатски значај:
– Било ми је криво после пораза Новака Ђоковића, али сам остао мотивисан. Можда сам и боље играо зато што меч није имао резултатски значај. Био сам опуштенији, играо сјајно, служио ме је и сервис. Ко зна шта би се десило да је тај меч одлучивао и да се играло на три добијена сета.

Поједини руски новинари инсинуирали су да се Турсунов није максимално труди, са чиме се Виктор није сложио:
– Дмитри је професионалац и ако је на терену покушаће да победи. Сигурно не излази да се забавља.

Србија ће у септембру играти у плеј офу за опстанак у Светској групи Дејвис купа, а противника ће знати тек после жреба.

Претходни текстНаграда припада целој екипи
Следећи текстТрећа срећа