Чудно гостовање у Словенији

56

Неспокој и незадовољство међу Звездашицама. Наше кошаркашице су на гостовању у Цељу, у 14. колу АБА лиге, доживеле праву резултатску катастрофу – поражене су од Меркура са невероватних 39 поена разлике – 96:57 (20:13, 25:12, 23:24, 28:8). Уместо очекиване победе која је можда водила и на четврто место, с обзиром да је Рагузо поражен у Бијелом Пољу од Јединства, Звезда се из Словеније вратила као пета, али понижена односом које према српским екипама имају руководство регионалног такмичења и судије.

Све је, кажу полу потиштено-пола љутито у нашем женском Кошаркашком клубу, било чудно у Словенији. Најпре, одлука домаћина да изненада, уочи самог меча, „пребаци“ сусрет у дворану „Цељанка“ у Трбовљу,  због чега је аутобус са експедицијом из Београда без разлога кружио около, а потом невероватан критеријум суђења хрватског пара Јововић-Прпић и Словенца Гајшека. Свирали су све и свашта, као да противник Меркуру није некадашњи шампион Европе него нека нижеразредна словеначка екипа!

При том, арбитри су добро изучили „градиво“ јер су личним и техничким грешкама засипали управо оне од којих је домаћину претила највећа опасност. Пошто је већ у почетку наш тим повео са 10:2, судије су почеле да свирају све и свашта, па су већ крајем прве четвртине капитен Јелена Велиновић и најбољи стрелац Биљана Пешовић биле оптерећене личним грешкама. Нешто касније иста судбина стигла је и Иву Роглић, па су Словенке без проблема пролазиле кроз нашу одбрану јер више нико није смео ни да их погледа, а камоли блокира! Реаговала је и наша клупа, али арбитри као да су то једва дочекали, па су искључили и главног тренера Драгомира Буквића и кондиционог тренера Радета Павловића.

После свега – мучан утисак. Да ли је овакав расплет унапред исцениран у седишту АБА лиге, којој вероватно не одговара да се једна српска екипа нађе на „фајнал-фору“… Наше кошаркашице су по свему судећи испале жртве, али на томе не би смело да остане пошто нико не сме да се коцка са угледом Црвене звезде и српске женске кошарке.

У сваком случају, екипа Драгомира Буквића има ову недељу да залечи ране, пошто је сутрашња утакмица са Војводином отказана, и да се што боље припреми за дерби са новим лидером АБА лиге. У „Шумице“ у суботу стиже врло добра екипа подгоричке Будућности…

Претходни текст„Пријатељи заувек“ широм света
Следећи текстПотписују Савић и Мркела