Лош напад и лоша одбрана

36

Велику победу, вредну вероватно прве стартне позиције пред плеј-оф, остварили су одбојкаши Радничког против Црвене звезде, у мечу који је трајао 98 минута. Мало ко је веровао да ће домаћин тако лако стићи до тријумфа вредног три бода, нарочито после првог сета, који су добили црвено-бели.

Од старта другог периода, на терену је постојала само једна екипа, која је у једном даху прво сломила отпор гостију, а на крају успела и да понизи „црвено-беле”, јер се не памти да је Звезда, по новом рачунању бодова, један сет изгубила на 8 освојених поена, што се ипак догодило у четвртом периоду!
У том првом сету, Звезда је играла квалитетно у нападу (Докић и Терзић), имала је бољи блок (Станковић) и нешто квалитетнији сервис. Домаћин је, са друге стране, деловао успавано, олако је препустио иницијативу Београђанима и то их је коштало сета.

Међутим, од почетка другог периода, Раднички је кренуо много агресивније, а кад је Звезда грешкама поклонила два-три поена, потписала је капитулацију. Јер, од вођства домаћина 11:9, уследила је серија, ређале су се контре домаћина после одличних одбрана.

Звезда је само повела 7:5 у трећем сету, али су опет Гјоргијев и Наковски били творци преокрета. Лоша организација напада црвено-белих и слаба одбрана, уливала је самопоуздање Радничком.

Нису вредели ни тајм-аути, ни измене, ни речи тренера Булатовића да се утакмица игра до последњег поена, јер заиста, кад се погледа крајњи резултат четвртог сета, онда је јасно да је Звезда синоћ понижена у Крагујевцу.

Раднички Комбанк – Црвена звезда 3:1 (20:25, 25:18, 25:16, 25:8)
 
Дворана: „Језеро”. Гледалаца: 600. Судије: Гордан Вилимановић и Љубомир Ковачевић (оба из Краљева). Трајање меча: 98 минута.

РАДНИЧКИ КОМБАНК: М. Илић 2 (1 гр), Гјоргијев 28 (1 ас, 1 бл, 2 гр, 2 сг), Наковски 15 (1 бл, 1 гр, 1 сг), Хаџифејзовић 11 (5 бл, 1 гр, 2 сг), Чедић 4 (2 бл), Алексић 13 (6 бл), Пантелић (либеро), Ристовић, Мијалковић (1 сг).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Стефановић (1 сг), Докић 18 (1 ас, 1 бл, 4 гр, 2 сг), Терзић 7 (3 гр), Ћулафић 4 (1 гр), Станковић 14 (5 бл, 1 ас, 3 гр, 4 сг), Рашић 6 (2 бл), Не. Мајсторовић (либеро), У. Илић (1 гр, 2 сг), Николић, Зиндовић 4 (1 сг), С. Илић 1 (1 бл).

Претходни текстТроицки други рекет репрезентације
Следећи текстГруба игра за поделу бодова