Куп Кораћа

40

Сутра у Нишу почиње финални турнир Купа Радивоја Кораћа на којем ће међу осам екипа бити и кошаркаши Црвене звезде. Првог дана такмичења у четвртфиналу у хали „Чаир“ снаге ће одмерити црвено-бели и чачански Борац (17.30). Остали учесници су Хемофарм, Партизан, ФМП, Војводина, Лајонс и Здравље. Трофеј брани ФМП.

Тренер нашег клуба Стеван Караџић је пред пут рекао да је Звезда квалитетнија од првог ривала на турниру – Борца.
– Спремамо се за утакмицу по утакмицу. Први је на реду Борац. Квалитет је на нашој страни, али морамо бити максимално спремни, без нервозе како бисмо добили тај дуел. Приступ мора да буде прави, како победа не би дошла у питање – рекао је Караџић.

Бек Звезде Мирко Ковач истакао је да је куп такмичење специфично, јер се за кратко време одигра много мечева, али верује да његов тим може да стигне до завршнице.
– Куп је посебно такмичење у коме у кратком периоду треба добити три меча да би се стигло до трофеја. У Купу не постоји улога фаворита, већ је пресудна тренутна форма, а ми смо у благом успону. Борићемо се, даћемо све од себе и покушаћемо да уђемо у трку за трофеј – рекао је Ковач..

Иначе Звезда је пет пута освајала Куп, последњи пре две године.

Претходни текстУ преговорима око Карлоса
Следећи текстЗвезда домаћин финала Купа ЦЕВ