Орлови на окупу

36

Фудбалска репрезентација Србије окупила се у понедељак у Ковилову први пут под окриљем новог селектора – Мирослава Ђукића. „Орлове“ сутра очекује пријатељски пријатељски меча са Македонијом у Скопљу. Припреме националнг тима је прилика да се на једном месту сретну некадашњи и садашњи првотимци Црвене звезде. Од актуелних играча са „Маракане“ позив је добио само тек придошли десни бек Павле Нинков из Чукаричког:
– У неколико дана догодиле су ми се две велике ствари. Добио сам позив за репрезентацију (уместо Марјана Марковића) и ето постао сам нови играч Црвене звезде. Не знам коју бих ствар пре изводјио као већу. Срећан сам, како другачије да се осећам. Постао сам фудбалер нашег највећег клуба и добио сам позив за национални тим! Сада ћу напорно да радим и да чекам шансу.

Уз Нинкова, у национални тим су позвана још петорица некадашњих Звездаша – Немања Видић, Дејан Станковић, Ненад Ковачевић, Бошко Јанковић и Никола Жигић. Због повреде у Македонији сигурно неће играти капитен репрезентације Дејан Станковић јер се повредио у мечу Серије А са Емполијем (1:0).
– У питању је предња ложа леве ноге. Осето сам бол још у 20. минуту и саветовали су ми из Интера да останем у свлачионици у полувремену. Мислим да ипак неће бити дуже паузе. Имамо неколико дана одмора па ће бити све ок – објаснио је ас Интера.

Зато ће на терен сигурно везиста француског Ланса, Ненад Ковачевић:
– Ово је нови изазов за све нас, неки нови почетак. Ето, у јуну ћемо испратити друге репрезентације на ЕШ. Надам се да ће и нас испратити на Светско првенство.

Без обзира на то што у Валенсији мало игра, Никола Жигић је у Ковилово дошао врло расположен.
– Зашто да будем нерасположен и нервозан? Мени је у Валенсији леп, срећан сам. То је велики клуб и ако тренер каже да играм пет или десет минута на мени је да то и поштујем. Зато сам дошао и овде срећан. Ми смо сви професиоланци. Тако је и у репрезентацији. Имамо новог селектора, који је направио добре резултате са Партизаном и младом репрезентацијом и све што он од нас буде тражио, ми треба да испунимо – прича наш голгетер.

Проблема у свом новом клубу има и Бошко Јанковић, али је извесно да же остати у Палерму до краја сезоне:
– Хтео сам да одем, али су ми и председник и спортски директор рекли да ни по коју цену неће да ме пусте. Није ми баш јасно то што не играм, а желе да останем, али ОК. До јуна сам у Палерму и не мислим да останем ако ме и даље буду овако третирали.

Што се тиче репрезентације, Јанковић каже:
– Имам одличну сарадњу са Ђукићем још из младе репрезентације. Имамо добре шансе да направимо велики успех. У овим пријатељским утакмицама морамо да покажемо да вредимо, ипак, нисмо ни ми више толико млади, били смо то пре две године.

Претходни текстПреминуо Никола Ђорђевић
Следећи текстМолина у Сантосу