Немачка компанија уз џудо

54

Велики дан за Џудо савез Србије, велики дан за Џудо клуб Црвена звезда. У Звездином прес центру данас је потписан уговор о трогодишњој сарадњи са немачком компанијом „Данро“, једним од најстаријих европских произвођача спортске опреме (основана 1923. године), која опрема готово све водеће џудо репрезентације света.

Компанија „Данро“ се обавезала да ће наредне три године бити спонзор српске репрезентације и помоћи унапређењу овог нашег спорта.

Данашњој промоцији присуствовали су Иван Тодоров, председник Џудо савеза Србије и Џудо клуба Црвена звезда, Едмунд Шрам, власник и директор компаније „Данро“, и Венко Лазаров, директор фирме „ЛТС“ која је ексклузивни промотер „Данроа“, и такође директор турнира „Србија Опен 2008″.

О овом великом, предстојећем догађају за српски џудо у уводној речи говорио је Иван Тодоров.

„Најпре желим да се у име Џудо савеза Србије захвалим компанији „Данро“ и господину Шраму на предстојећој сарадњи и жељи да уложи у српски џудо, а потом и у име ЏК Црвена звезда на поверењу који смо добили као организатор овог турнира. После искуства са домаћинством Европског првенства, на коме се појавило 49 земаља учесница, желимо да организујемо и велики турнир који би ушао у програм Европске џудо федерације. Имамо најаве да би у новембру, за кад смо планирали ово такмичење, имали око 100 такмичера из дваедетак земаља, да бисмо за годину дана добили „Б“ лиценцу, а жеља нам је да за три године добијемо и „А“ лиценцу која би српским џудистима омогућила да се на домаћем терену боре у квалификацијама за Олимпијске игре“, нагласио је Иван Тодоров, генерални секретар СД Црвена звезда.

Господин Шрам се одмах надовезао, нагласивши да је веома задовољан што ће моћи да улаже у наш спорт.

„Српски џудо има велики потенцијал и славну прошлост. Имали сте велике шампионе: седамдесетих Вука Рашовића, осамдесетих Ивана Тодорова, а и сад имате сјајног Мијалковића који је освојио „сребро“ на Првенству Европе, Петковића и друге… Ако овим уговором, овом нашом сарадњом, помогнемо развој будућих шампиона, испунили смо циљ. Дакле, обавезујемо се да ћемо опремати српску репрезентацију и помоћи турнир „Србија Опен“, рекао је угледни гост и сад већ сарадник из Немачке.

О турниру „Србија Опен“, који ће се у новембру одржати у дворани „Шумице“, а наредне године можда већ и у „Пиониру“, говорио је Венко Лазаров:

„Пажљиво проучавајући елаборате Европске џудо уније и њене високе критеријуме, дошли смо до закључка да би организацијом једног оваквом турнира вишеструко били на добитку. Пошто Хамбург и Париз имају „А“ турнире, а земље у нашем окруженју „Б“ турнире, одлучили смо да крено корак по корак и омогућили нашем џудоу да напредује на домаћем терену. Термини за одржавање су 15. и 16. новембар и пажљиво су одабрани. Већ смо добили уверавања из европске „куће џудоа“ да се ти датуми савршено уклапају у њихов календар, а већ сада смо из 15 националних Џудо савеза добили позитиван одговор на питање да ли би желели да тада дођу у Београд“.

Председник ЏСС Иван Тодоров је одмах по потписивању уговора нагласио да се на организацији „Србија Опена“ ради педантно и озбиљно и да ће о овом турниру тек бити речи. 

Претходни текстЕвропски хит!
Следећи текстУбедљиве кошаркашице