Европски хит!

58

Звездине одбојкашице су, ту више нема дилеме, прави хит! И то не само у нашим, већ у европским оквирима. Пласманом на „фајнал-фор“ Купа ЦЕВ – што је трећи пут у историји црвено-белих девојака, а први пут после 22 године, изабранице тренера Ратка Павлићевића постигле су успех који на почетку сезоне нико није очекивао.

Нико, изгледа, сем изузетно квалитетне и пажљиво селектиране екипе коју чине Ивана Нешовић, Нађа Нинковић, Наташа Шеварика, Бојана Живковић, Ивана Исаиловић, Тамара Ракић, Марта Дрпа, Нина Росић, Јелена Драговић, Тијана Бурмаз, Јелена Благојевић, Марија Јовановић и Јована Бјелица. Успеле су, баш како су и најављивале, да победе Албасете и у гостима – 3:2 (19:25, 25:22, 24:26, 25:21, 18:16), избегну „златни сет“ и тако се нађу мечу четири најуспешнија тима другог по јачини клупског такмичења на Старом континенту.

Наше девојке су данас имале слободно преподне после напорног пута, а већ поподне тренирају, пошто их сутра очекује суперлигашки меч у „Шумицама“ са Клеком.

„Шта да вам кажем, пресрећна сам. Још нисмо стигле ни да овај велики успех прославимо како треба. Радовале смо се на терену, потом у путу који је неуобичајено дуго трајао, пуних 12 сати, јер смо ишле најпре аутобусом, а онда промениле два авиона до Београда, изнова препричавале детаље утакмице“, каже капитен Ивана Нешовић.

Какав је био ток утакмице?

„Биле смо изузетно мотивисане, сконцентрисане и пожртвоване. Знале смо да морамо да их нападнемо и боримо се за сваки поен, да неке грешке из трећег и четвртог сета у Београду не смеју да нам се понове. Најузбудљивији је био пети сет у коме смо буквално гинуле, јер смо желеле да по сваку цену избегнемо „златни сет“. Питање је колико би тада имале снаге… На срећу, све се завршило сјајно по нас“, каже Ивана.

Поред наших девојака на „фајнал фору“ ће се наћи и француски Ле Кан, италијански Скаволини и руски Самарадок.

И, сад, посластица – Одбојкашки клуб Црвена звезда би према неким најавама у понедељак у Луксембург могла да пошаље кандидатуру за организацију финалног турнира ЦЕВ купа. Спремни да пошаљу гаранције су и град Београд и РТС, а потенцијални домаћини турнира били би дворана „Шумице“ или на Бањици. Али, сачекајмо понедељак…

У сваком случају, још једном велико браво нашим одбојкашицама!!!

Претходни текстПрви пораз у историји
Следећи текстНемачка компанија уз џудо