Победићемо!

29

У добром расположењу, ведре и сигурне у себе, наше одбојкашице данас су кренуле пут Шпаније, на реванш меч четвртфинала Купа ЦЕВ. Чека их Албасете последња степеница до пласмана на „фајнал-фор“ овог престижног европског такмичења. Могу ли црвено-беле сутра да начине и тај последњи, одлучујући корак и уласком међу четири најбоље екипе остваре успех који, на почетку сезоне, нису ни очекивале?

„Уверена сам да можемо“, категорички ће Ивана Исаиловић, незаменљиви средњи блокер наше екипе, једна из галерије Спортиста месеца Спортског друштва Црвена звезда, одбојкашица на чијој пожртвованости се базирала и игра „сребрне“ српске селекције на Европском шампионату.

„Албасете је веома искусна и квалитетна екипа, али не и непобедива“, наставља Исаиловићева. „То смо показале у нашим „Шумицама“, то намеравамо да докажемо и у Шпанији. Пред нама је велика шанса и не желимо да је олако испустимо. Иза себе имамо и искуство из првог меча који смо, додуше тешко, у драматичној завршници, добиле са 3:2. Знамо да сутра морамо да дамо све од себе да нам се неке грешке не понове и да, уз мало среће, избегнемо „златни сет“. Значи, од почетка идемо на победу“.

У првом мечу сте кренули силовито, експресно повели са 2:0 у сетовима, а онда сте се бориле за победу у тај-бреку. Због чега?

„У нашој игри дошло је до пада, постале смо деконцентрисане и почеле да грешимо и шпанска екипа је то умела да искористи. Понављам, најважније је да сутра будемо стрпљиве, да играмо поен по поен и сигурна сам да можемо још једном да их надиграмо“.

Пред ову сезону нико се није надао оволиком домету Звездашица…

„Вероватно ни ми саме. Приоритет нам је било домаће првенство. Али, кад смо после пораза у Атини у реваншу успеле да у „златном сету“ елиминиишемо Панатинаикос, као да смо добиле крила. Снага наше екипе је, поред несумњивог квалитета, у заједништву, у чињеници да дуго играмо заједно, да на сваком месту имамо додатна решења. Уз то, реч је о веома младој екипи – просек година је једва нешто преко осамнаест, тако да ја са својих 21 испадох најстарија. Не само у Звезди, него малтене и у читавој Суперлгиги“, смеје се Ивана. „У игри смо на сва три фронта и сигурна сам да ћемо освојити бар један трофеј“.

И даље је најважнија титула шампиона Србије?

„Наравно, мада се нећемо одрећи ни других такмичења. Титула нам је циљ број један зато што све девојке жарко желе да Звезда буде члан Евролиге. Ценимо конкуренцију, пре свих Поштар и Динамо Азотару, али сматрамо да и од њих можемо да будемо боље. Скор од 9:0 у лиги даје нам за право…“

Хоће ли Ивана Исаиловић, ако Звезда освоји титулу, играти у Суперлиги?

„Ух, не знам, ако је по уговору који ми траје до истека наредне сезоне – 2009. године, онда хоће. Али, то се никад не зна. Ако ме питате како ми је у Звезди, онда ћу вам рећи – феноменално“.

Репрезентација? После сребра на ЕШ нисте играли на олимпијским квалификацијама у Халеу?

„Нисам, али надам се поновном позиву селектора Терзића. Трећи, последњи круг квалификација за Пекинг је на Интерконтиненталном турниру у Пекингу, од 17. до 25. маја. Али, хајде да то тада прво Звезда освоји титулу, па ћемо видети. Све у своје време“.

И све својим редом. Прво Албасете…

„Победићемо“, каже Ивана Исаиловић.

Претходни текстИдемо на нову победу
Следећи текстКад-тад ћу се вратити у Звезду