Побеђени и понижени

62

Црвена звезда је играчки и резултатски понижена на турниру у Израелу. Друга утакмица Канал 1 купа донела је српском шампиону пораз (2:5) против московског Спартака.

– Питају ме Руси шта се десило Звезди, а ја само слежем раменима. Не знам шта да им кажем… Ово је баш срамота. Не знам како се осећају играчи – није крио свој бес ни председник клуба, Топлица Спасојевић.

Сваком звездашу тешко је да се помири са чињеницом, али то је истина, Црвена звезда је примила пет голова, али Руси су имали још четири, пет стопостотних шанси, плус стативу и пречку.
– Нема речи оправдања, нити објашњења. Видео сам шта појединци могу и имаћу то на уму кад будем скраћивао списак првотимаца. Нећу сада упирати прстом у појединце, али свакако знам где је узрок проблема и ко не заслужује дрес Звезде – каже тренер нашег клуба, Александар Јанковић.

Млади тренер није одступио од испланираног програма припрема, ротација је очигледно учинила своје.
– Имамо програм рада који поштујемо и сада ћемо, у наставку припрема, играти са лакшим ривалима – додао је Јанковић.

Познато је да навијачи Црвене звезде имају братске односе са фановима Олимпијакоса и Спартака. Отуда не чуди што се са трибина стадиона могло чути и «звезда, звезда» са стране на којој су били навијачи московског тима.

Претходни текстГавранчић је звездаш
Следећи текстУ посети амбасади Србије