Има још утакмица до Бенетона

29

Бенетон из Тревиза је ривал по мери за први елиминативни круг УЛЕБ купа, поручују играчи и стручни штаб наших кошаркаша. Лаких противника нема у овој фази такмичења, па се може рећи да су у Црвеној звезди задовољни жребом.

– Никако нисам желео да извучемо Задар или Будућност, јер су то врло незгодне екипе на домаћем терену. Добро је што смо добили велико име, јер то значи да ће то бити два веома добра меча. Надам се проласку даље, где ћемо имати лакшег противника од Реала, са којим смо играли прошле године – коментар је капитена Тадије Драгићевића.

Први меч игра се 19. фебруара у Београду, док је реванш седам дана касније у Тревизу. Тренер нашег клуба Стеван Караџић је такође прижељкивао управо Бенетон на жребу.
– Све екипе које смо могли да добијемо су уједначеног квалитета, а Бенетон има највећи рејтинг и најзвучније име. Једини су првопласирани тим из групе који је био у другом шеширу. Биће то велика прилика да их победимо и направимо подвиг, надам се ношени подршком 7.000 навијача Звезде. Свака победа, макар и са поеном разлике, даје нам наду да у Тревизу можемо да оверимо пролаз у осмину финала – објаснио је Караџић.

Наш тренер је додао да ривала не познаје превише добро, али да име Бенетона само по себи довољно говори:
– Недавно су променили и тренера, на клупу је дошао Махмути Октај. У сваком случају, до Бенетона има још много времена, прво нам иде Сплит, па завршница националног Купа, онда и дерби…

Претходни текстПашански у Чилеу
Следећи текстЗаслужено славље