Џајић промовисан

34

Српски фудбал јуче је и званично добио Драгана Џајића. Звучи необично јер је „Џаја национале“ персонификација котрљања „бубамаре“ у Србији. Ипак, легендарни играч и функционер Црвене звезде постао је званично „становник“ српске куће фудбала.

Следеће четири године обављаће функцију директора свих националних селекција, биће и члан Извршног одбора односно потпредседник ФСС.
– Три године био сам ван фудбалских дешавања, свестан да је прерано за класичну пензију – рекао је Џајић на гала промоцији у београдском хотелу „Хајат“. – Није било лако да прихватим понуду. После размишљања и анализирања, такав сам био читавог живота, одлучио сам да кренем у сусрет новим изазовима. Јасно ми је шта ме све чека. У српском фудбалу има много проблема. Било је много оних који сматрају да овим чином могу само да изгубим. А ја управо желим да ми у биографији, поред играчких и функционерских успеха у Црвеној звезди, стоји и да сам дао допринос бољитку српског фудбала у целини. У Звезди сам освојио 35 трофеја и наследницима, од срца, желим све најбоље и да наставе да иду трофејним путем.   

Џајић се захвалио на указаном поверењу, бројним гостима који су дошли на промоцију, а не памти се таква посећеност неког спортског догадјаја у престижном хотелу. Емитован је и четвороминутни филм о Џајићевим остварењима.
– Хвала свима на лепим речима, на вашем доласку, аплаузима, понекад се запитам да ли стварно вредим колико људи мисле и говоре. Жарко желим да тако остане и после рада у Фудбалском савезу Србије – додао је Џајић.

Идејни творац великог зимског „трансфера“ био је председник ФСС Звездан Терзић.
– Као дете, фудбал сам заволео због Драгана Џајића! Џајићу је место у српском фудбалу. Неоходан нам је. Срећан сам што је прихватио нашу понуду и захваљујем му се на тој одлуци. Чека нас дуг и тежак пут, али са Џајом је све лакше – закључио је Терзић.

Први радни дан Драгана Џајића у ФСС биће 1. фебруар.

Претходни текстНа Бенетон у осмини финала
Следећи текстГавранчић на мети