Остали без награде

33

Реми са сталним учесником Лиге шампиона свакако је успех, тако се и доживљава 1:1 у табору црвено-белих, у Израелу. Извесно је, међутим, има доста тога да се поправља имајући у виду 90 минута одиграних против украјинског великана.


 
– Нема хваљења или критиковања кад је ово тек други меч на припремама. Играчи су видно уморни, а турнир не дозвољава више од седам измена. Добро је, биће боље – каже Јанковић.
У другом делу меча на терен су изашли Милијаш и Короман па је игра нашег тима била офанзивнија, конкретнија. Гол Милијаша у 66. минуту довео је црвено-беле на корак од изненађења, али Јоан је осам минута пре краја ипак наплатио офанзиву Динама.


 
– Штета! Остали смо без награде од пола милиона долара јер би нам ова победа и реми са Спартаком сигурно донели пласман у финале – рекао је после меча Огњен Короман.

Српски шампион у понедељак игра са Спартаком (19.00) по српском времену, уз директан пренос на РТС сателиту.

Један од домаћина Црвене звезде на турниру у Тел Авиву је и Алексеј Спирин. Име које ће само искусни и велики звездаши препознати. За све остале – то је некадашњи руски интернационални судија који је делио правду на мечу Црвена звезда – Динамо Дрезден, легендарне 1991. године, који смо победили са 3:0.
– Могу да кажем да сам навијач Црвене звезде баш због тог меча и те генерације. Какав су само фудбал играли Дејо Савићевић и остали. Очаран сам и данас. Морам да признам да сам инсистирао да се Звезда позове на овај турнир и знао сам да ће то бити добар потез – каже Спирин.

Чека се дуго нападач из Гане Принс Тагое, али шеици, власници његовог садашњег клуба, очигледно су неумољиви. Времена је све мање па је сада у игри да голгетер о којем стижу јако лепе вести, постане играч Црвене звезде бар на позајмицу.
У току је тражење нападача који не игра у неком од европских клубова, а вољан је да у Звезди заради минутажу.  

Тренер Александар Јанковић не крије да ће се евентуални долазак бразилског дефанзивца Карлоса из редова Локерена, чекати до последњег минута прелазног рока.
– То је играч кога вреди чекати и кога јури неколико јаких европских клубова. Надам се да ћемо се некако договорити са Локереном јер бисмо са њим имали још већу чврстину у дефанзиви. Он жели да дође у Звезду и то је неколико пута истакао, а то је веома важно.

Претходни текстБодови на равне части
Следећи текстПромоција Џајића