Напад на девету победу

23

После велике победе у Купу ЦЕВ на реду је „Винер штедиша“ Суперлига. Наше одбојкашице, једине непоражене у досадашњем току првенства, сутра увече у 20.30 у „Шумицама“ дочекују обреновачки ТЕНТ.

„Овај сусрет никако не треба схватити као меч „опоравка“ после напорног и драматичног меча са шпанским Албасетеом. Сутра је нова прича, нова утакмица. ТЕНТ је изузетно добра екипа и од првог сервиса морамо да кренемо озбиљно да бисмо наставиле победоносну серију и уписале девети тријумф у Суперлиги“, истиче средњи блокер црвено-белих Нађа Нинковић.

Не можемо а да се, ипак, још мало не вратимо на меч са шпанским представником у Купу ЦЕВ. После 2:0 очекивало се да ћете брзо завршити посао, а онда је уследила драматична завршница…

„Не заборавите да је Албасете изузетно искусна екипа. После прва два сета, у којима смо их потпуно надиграле, наше ривалке су чекале на мали пад у нашој игри и почеле да нам лове грешке. И то је нормално да се догоди, али на срећу и у наредна два сета бориле смо се за сваки поен, па нису лако дошле до изједначења. У петом сету су и оне биле уморне, а ми смо дале све од себе да дођемо до победе. На крају је, видели сте, тако и било“.

Сада сте први пут у овогодишњем такмичењу у Купу ЦЕВ у ситуацији да не јурите победу, да чак можете да калкулишете и чекате „златни сет“…

„А, то никако. И у Шпанији 31. јануара ићи ћемо од старта максимално, на победу, да се не бисмо играле са живцима наших навијача и да не бисмо довеле у питање пласман у даље такмичење“, каже Нађа Нинковић.

Претходни текстИскуством до победе
Следећи текстПресудан меч