Опрезни фаворити

40

Кошаркаши Црвене звезде у суботу у хали „Пионир“ дочекују екипу Широког од 17 часова у мечу који се игра у оквиру 19. кола НЛБ лиге. Црвено-бели у дуел улазе као фаворити, али са великом дозом опреза.
 

“Широки је екипа из доњег дома НЛБ шампионата, али су победом против Хемофарма показали да су кадри да направе изненађење. У првом нашем мечу ове сезоне у Широком, задали су нам доста проблема, али смо ипак на крају успели да победимо. Морамо бити максимално опрезни и озбиљни у овом дуелу и да ангажованом игром стигнемо до преко потребне победе. Широки претежно гради игру на шуту за три поена, где имају заиста сјајне појединце, па уколико успемо да их ту зауставимо, мислим да ћемо бити ближи тријумфу”, истакао је тренер Црвене звезде Стеван Караџић.
 
Наступ Мирка Ковача који је паузирао у претходна два дуела против Олимпије и Остендеа због повреде је још увек под знаком питања, а због температуре јучерашњи тренинг пропустио је капитен Тадија Драгићевић.
 
Ово ће бити 12. међусобни дуел Црвене звезде и Широког. Претходних 11 одиграно је у оквиру регионалног шампионата, а Звезда је добила укупно десет. Једини тријумф Широког догодио се у првом гостовању црвено-белих у Херцеговини 16. јануара 2003. када је било 94:85. После тог дуела, Црвена звезда је забележила девет узастопних победа над Широким.
 
Улазнице за дуел Црвене звезде и Широком продаваће се у продавници Ред Стар Сторе у Краља Милана, као и на благајни хале “Пионир” од 12 часова до почетка утакмице по цени од 100 динара.

Претходни текстТроицки поражен у првом колу
Следећи текстЗвезда отишла у Израел