Није било лако

85

На лицима одбојкашица Црвене звезде видело се колико је била тешка, али заслужена победа у првом мечу четвртфинала Купа ЦЕВ против Албасетеа (3:2). Мада се после прва два сета чинило да ће црвено-беле лако и убедљиво да изађу на крај са фаворизованим гошћама из Шпаније, све до самог краја пете деонице није се знало ко ће славити.

Утолико је тријумф изабраница Ратка Павличевића слађи.
– Јако, јако тежак меч! – у једном даху коментарише либеро Звезде Нина Росић – Бориле смо се до самог краја нисмо се предавале и када нам није ишло и зато мислим да смо заслужили победу. Упркос вођству од 2:0 није било ни мало лако да изађемо на крај са стварно квалитетном екипом Албасетеа.

Искуство овога пута није пресудило јер је „млађарија“ са „Маракане“ надиграла тим који у свом саставу има готово све интернационалне одбојкашице.
– Понављам није било ни мало лако! Имају неколико баш прекаљених играчица. Али, ни ми нисмо без искуства. Ми смо ве са разним репрезентативним селекцијама играле битне и јаке утакмице тако да се нисмо уплашиле! – објаснила је Росићка.

На питање да ли Звезда има снаге за пролазак у полуфинале, либеро Звезде спремно одговара:
– Наравно, идемо даље!

Тренер Ратко Павличевић је мало спустио лопту:
– Хвала публици која је дошла у знатно већем броју него обично да нас подржи. Добро смо одиграли прва два сета, али је онда дошло до очекиваног опуштања. Заслужено је Албасете освојио трећи и четврти сет, а ми смо онда ушли растерећено у тај-брек. Са предношћу идемо у реванш, што нам је и био циљ. Знамо да можемо да будемо на истом нивоу, зашто не и још бољи?!

Претходни текстРибаћ спреман за одбрану титуле
Следећи текстРадивојевић у Борцу