Звезда се не одбија

64

По повратку са прве фазе припрема у Италији данас су се у Медија центру највећег српског стадиона „седмој сили“ обратили шеф стручног штаба Александар Јанковић, капитен Дејан Миловановић и прво (за сада и једино) појачање шампиона у зимском прелазном року Иван Тричковски.

Капитен Миловановић је истакао да је веома задовољан обављеним послом под Апенинима.

„Иако је реч о оној за нас играче најдосаднијој фази, трчању, вежбама снаге и тренинзима без лопте, овај део припрема је прошао перфектно. У досадашњој каријери сам доста пута прошао нешто слично ових протеклих десет дана напорног рада и знам колико је то неопхподно. Знају то и сви моји другови и заиста смо дали све од себе да сваки тренинг одрадимо максимално професионално. Сад долази оно лепше, а то су утакмице у Израелу, на којима ћемо се уигравати за обавезе које нам у првенству и Купу предстоје на пролеће“, рекао је Миловановић.

На питање да ли стижу понуде иностраних клубова, наш капитен је одговорио:

„Ја сам и даље фудбалер Црвене звезде и моја пажња је потпуно усмерена на рад у екипи и наше игре. Све око мог евентуалног одласка са „Маракане“ препустио сам клубу, који ће ако стигне права понуда направити – прави потез. Ако одем Звезда ће за мене наћи замену, ако останем ту сам да својим играма помогнем у одбрани титуле“.

Млади, сад већ „А“ репрезентативац Македоније Тричковски осврнуо се на прве дане боравка у новој средини.

„Имао сам понуде и других клубова, али кад је стигла Звездина ни тренутка се нисам премишљао. Као и огромна већина Македонаца навијам за црвено-беле од малих ногу и за мене је највећа част што сам овде. Звезда је Звезда, њен позив се не одбија“.

Како су Вас прихватили саиграчи и видите ли себе у првој постави? – гласило је следеће питање.

„Саиграчи, људи из стручног штаба и клуба су ме сјајно дочекали и прихватили и хвала им. Чине све да се осећам као код куће и на мени је сада да се што пре адаптирам, покажем због чега сам овде доведен и тако наметнем тренеру. Што се тиче конкуренције, поштујем све играче Звезди, поштујем све њене нападаче, али – себе највише. Дошао сам овде да играм и да успем“, причао је млади Тричковски.

Да ли је задовољан што је Тричковски до сада једина придошлица на „Маракану“ и хоће ли бити нових појачања – ово питање било је сад већ упућено шефу струке Саши Јанковићу.

„Као тренер првог тима био сам питан шта мислим о постојећом кадру Црвене звезде, као и о играчима за које смо као клуб заинтересовани. О оба ова питања сам се изјаснио и тиме мој посао око ових питања престаје. Даље се тиме бави спортски менаџмент клуба, који је за то и задужен. Ја сам дужан да играче који су под уговором и који су Звезди и мени на располагању спремим што је могуће боље и да са њима кренем у одбрану „дупле круне“. Поштујем неке критеријуме који владају у Црвеној звезди, а један од њих је и да играч који дође у Звезду јесте, пре свега, појачање. То би могао да буде и одговор на питање зашто до сада имамо само једног новог играча, али део одговора лежи и у чињеници да мора да постоји и жеља играча да понесе црвено-бели дрес“.

Ни Јанковић није крио задовољство оним што је урађено на италијанским припремама.

„Као што је Миловановић рекао, играчи добро знају колико тај режим рада ма колико напоран и досадан био много доноси на крају и ја као човек који сам био на лицу места и који сам тим радом руководио морам да будем презадовољан. Упркос неким ситним проблемима, лакшим упалама, повредама… нико сем Саласа на једном тренингу, и то због упале стопала, није одустао. Код свих играча сам видео велику жељу, мотив, беспоштедност у раду“, нагласио је Јанковић и потом се окренуо предстојећем боравку у Израелу. „Уз сав респект према именима наших ривала, уз дужно поштовање према самом турниру и милионском наградном фонду, ми на турнир „Канала 1″ превасходно идемо размишљајући како да се што боље припремимо за оно што нас очекује у нашем првенству и Купу. Зато ћемо у три утакмице, јер ако и не изборимо финалу сигурно ћемо одиграти још једну пријатељску, мало „жонглирати“ и са саставом и са тактиком, и са игром, гледајући да испунимо наш план у овој фази. Резултат је, дакле, у другом плану“.

Наши фудбалери у Израел путују сутра у поподневним часовима, а већ у суботу у 19.00 (средњеевропско време) играју прву утакмицу, и то против кијевског Динама.

Претходни текстРибаћ брани титулу
Следећи текстРеванш за 1991.