Намеравамо да победимо домаћине

29

Хрватски Вараждин, шпанска Сорија, на реду је – естонски Селвер. Наши одбојкаши данас у 18 часова, у далеком Талину, играју први меч осмине финала европског Челенџ купа. Сјајну увертиру пред одлазак у бившу совјетску републику црвено-бели су направили победом над Рибницом, у суперлигашком дербију, којом су осигурали другу „пол позицију“ пред почетак Мини лиге за титулу. Поред ова такмичења, изабраници Жељка Булатовића успешни су и на трећем „фронту“ – у Купу Србије, па се сви у Звездиној „кући одбојке“ с правом надају да би на „Маракану“ ове сезоне могао да стигне бар један трофеј.

Ново европско искушење, да ли и прилика за ново славље у „златном сету“, у реваншу у „Шумицама“?

„У обе протекле рунде губили смо на страни и добијачи четири сета код куће. Било је и узбудљиво, и лепо, и успешно… свакако једно ново искуство за све нас, али осмини финала Челенџ купа даћемо све од себе да ту драму избегнемо. Дакле, у Талину намеравамо да победимо, а потом пролаз у четвртфинале оверимо пред нашим навијачима“, недвосмислен је капитен нашег тима Томислав Докић.

Није било много прилике да се анализира игра данашњег ривала, пошто су наши одбојкаши на располагању имали касету само са једне утакмцие Селвера.

„Важније је како ми играмо. У екипи влада добра атмосфера после серије победа, поготово после ове последње над Рибницом. Претходно смо и паузу добро искористили да се још боље уиграмо и исправимо неке недостатке. Сматрам да ћемо из меча у меч подизати форму“, поручио је у име саиграча капитен црвено-белих Докић.

Вечерас чекамо лепу вест из Талина!

Претходни текстПоловина награде за младе
Следећи текстЗвездашице против „легије странаца“