Џајић званично именован

38

Некадашњи председник Црвене звезде Драган Џајић у среду је и званично постављен за директора свих српских репрезентација, као и потпредседника и члана Извршног одбора Фудбалског савеза Србије. Одбор за хитна питања ФСС је једногласно прихватио постављење Џајића на поменуте три функције и то на период од четири године.

– Челници ФСС-а су уверени да је именовање Драгана Џајића од изузетног значаја и користи за домаћи фудбал, национални тимове и сам ФСС – пише још у саопштењу објављеном на сајту нашег савеза.
Како се наводи, реч је о доказаном и успешном спортском раднику и ствараоцу, легенди српског фудбала и човеку који је са Црвеном звездом освојио титулу првака света.

Именовање треће Звездине звезде на функцију у ФСС у београдским медијима већ је најавио председник савеза Звездан Терзић:
– Заиста ми је драго што је Џајић прихватио да се врати фудбалу на велика врата и са њим ћемо бити много јачи Човек који је са Црвеном звездом освојио 35 трофеја, свакако ће знати да део те стратегије и искуства пренесе и у ФСС.

Терзић је објаснио и какву ће улогу у савезу имати популарни Џаја:
– Џајић се неће бавити домаћим темама, односно такмичењем. Међутим, од њега се очекује да на међународном плану искористи своја познанства. Поред тога, он ће свакако одлазити на промоције фудбала широм земље, у Ивањицу колико и у Женеву, у Ниш колико и у Мадрид или Лондон.

Одбор за хитна питања је, такође, одлучио да пролећни део сезоне у Меридијан Суперлиги Србије почне 1. марта, а да се заврши 25. маја. 2008. године.

Претходни текстСтицање искуства
Следећи текстЗвезда у трећем шеширу