Нисмо искористили шансе

31

Нису кошаркаши Црвене звезде били превише расположени за причу након пораза у дербију 18. кола НЛБ лиге од Олимпије у Љубљани (92:80). Жесток ритам утакмица уторак – субота учинио је своје и црвено-бели су убедљиво посустали у Словенији.

 

– Заслужена победа Олимпије. Имали смо своје шансе, али нисмо знали да их искористимо. У преломним тренуцима промашили смо четири слободна бацања, Хукић нас је за то казнио са три „тројке“ након чега више нисмо могли да се вратимо – прокоментарисао је меч тренер Звезде Стеван Караџић.

Црвено-бели су у самом финишу успели да са 91:73 приђу на 91:80, али је Драгич једним слободним бацањем обезбедио Љубљанчанима предност у случају да две екипе заврше такмичење са идентичним бројем победа и пораза. Звезда је у првом делу лиге славила у „Пиониру“ резултатом 92:81, што довољно говори колико овај пораз не иде на руку нашим кошаркашима.

– Ми смо се трудили, да до краја меча смањимо вођство домаћих, односно да задржимо предност из првог меча у Београду. Нажалост није нам успело. У игри се осетио умор, пре свих код наших водећих играча – Кука и Драгићевића. Нису имали свежину из претходних мечева. Није нам на руку ни ишла повреда Ковача, Шљиванчанин и Цветковић га нису добро заменили, пре свега у одбрани на Хукићу и то је одлучило утакмицу – закључио је Караџић.

Претходни текстШапић тресе мреже
Следећи текстСвим срцем уз Звезду