Поход у горњи део табеле

42

Полако, али неумитно, долази време за враћање дугова… Кошаркашице Црвене звезде решене су да већ на почетку године покажу лепше лице, мада… Неки адут треба оставити и за плеј-оф.

 

Плеј-оф? Наравно. Звездашице и у домаћој и у регионалној лиги држе корак. Нису на врху, али су при врху. Меркају позиције које гарантују пласман у разигравање. Атмосфера у екипи је одлична, ради се предано и пажљиво, па играчице свој несумњиво сјајан потенцијал све више стављају у службу колектива. Сведоци последњих утакмица црвено-белих тврде да је капитен Јелена Велиновић сјајна, да Ива Роглић из меча у меч игра све боље, да Бранкица Хаџовић све сигурније држи конце игре у својим рукама, да Биља Пешовић и даље неумољиво решета кош сваког ривала…

А, Црвена звезда је пред новим изазовом. На реду је 11. коло АБА лиге. Изабранице тренера Буквића данас око 15 часова крећу у Бањалуку решене да се сутра увече, с почетком у 20 часова, Младом Крајишнику реванширају за пораз с почетка овог такмичења у „Шумицама“.

„Екипа клуба с којим имамо „сестринске“ односе тада нас је савладала у „Шумицама“ са 74:71, захваљујући највише Драгослави Жакули која је тада убацила готово невероватних 46 поена“, подсећа Иван Бакић, портпарол Звездашица. „Време је за реванш, сви у клубу уверени су у нашу нову победу, чиме би наши тријумфи над фаворизованим Госпићем и Рагузом добили на значају. Ако желимо у плеј-оф, а желимо, морамо да побеђујемо до краја лигашког дела“.

Скор црвено-белих кошаркашица у овом такмичењу је 5:5, са 15 бодова Звезда је тренутно пета на табели, са само четири бода мање од водећег тандема Будућности и Џолија. У Бањалуци се креће у поход у горњи дом табеле…

Претходни текстНово ТВ издање Звездине ревије
Следећи текстУ сусрет 100. мечу