Зеленовић – Бисер наше школе

84

Наш рукометни клуб се поноси бројним талентима, а осморица су летос потписали први професионални уговор. Један од њих је и десни бек Немања Зеленовић (17) који је најавио успешну годину на четвртом „Божићном купу“ у Печују (Мађарска) где је проглашен за најбољег појединца турнира.

Кадетска репрезентација Србије је заузела 2. место крајем децембра, иза Словеније од које је два пута поражена (24:32 и 23:24) и Мађарске коју је два пута савладала (35:33 и 30:27). Поред Зеленовића, на списку за овај турнир је био још један члан нашег тима – леви бек Драшко Ненадић.

– Пресрећан сам због награде. Лавовски смо се борили, изгарали смо на терену. Наравно, желели смо још више, да будемо први, али нисмо у том тренутку имали снаге за то – рекао је Зеленовић.

После обавеза у дресу „орлова“ и краћег одмора током празника, почео је прошле среде припреме за пролећни део сезоне са сениорским тимом нашег рукометног клуба.

– Драго ми је због првог професионалног уговора, а у наставку сезоне ми је циљ да дебитујем у Супер лиги, да одиграм прву утакмицу поред аса као што је Ненад Перуничић.

У млађим категоријама је са саиграчима „харао“ просторима наше земље, а и шире.

– У категоријама 1988, 1989, 1990. годиште смо освајали лигу Србије, лигу Београда, чак смо тријумфовали и на турниру у Килу за 1988. годиште. Много је трофеја. Имали смо успехе на нивоу нашег клуба.

Због многобројних обавеза Немања нема много слободног времена.

– Немам времена за изласке као моји вршњаци. Покушавам што више да га искористим за одмор, како бих био спреман за следећи тренинг.

Узоре и подршку има у породици.

– Морам да истакнем оца који ми помаже у свему, као и цела породица. То ми пуно значи и користим и ову прилику да им захвалим на томе – истакао је Зеленовић.

Претходни текстНема времена за славље
Следећи текстДве паклене недеље