Нема времена за славље

34

Кошаркаши Црвене звезде настављају европску одисеју. Упркос успонима и падовима у Групи Ф УЛЕБ купа, црвено-бели потпуно заслужено иду у други круг. Остварен је велики успех када се зна да је састав знатно подмлађен на почетку сезоне, те да је конкуренција у групи била јака јер су ривали богати Динамо из Москве и Фортитудо, неугодни Остенде и Нимбурк, те Панелиниос који је једно време био и лидер првенства Грчке. Одлучујућу победу Звезда је остварила у Болоњи, што је четврти тријумф на гостовању у овогодишњем УЛЕБ купу.

– Тешка утакмица. Фортитудо је веома јак противник и њима је био улог превелик. Одиграли максимално концетрисано. Победили смо у продужетку, што је још слађе и на време смо осигурали пласман у други круг – каже један од јунака победе против Фортитуда Елмедин Кикановић.

Млади центар је уз Кука, Раичевића и Драгићевића био ударна снага тријумфа у Италији:
– Трудио сам се максимално, као и сви моји саиграчи. Задовољан сам како сам одиграо, али пре свега због колективног учинка и велике победе.

Кикановић додаје да нема места еуфорији и да се добре игре Звезде тек очекују:
– Не би требало да се превише дигнемо. Морамо да наставимо корак по корак. Ако вредимо, стићи ће потврда кроз будуће резултате, можда и у виду неког од трофеја.

Своје виђење меча дао је и Мирослав Раичевић:
– Нисмо губили самопоуздање, иако је било веома тешко. На крају смо успели да забележимо веома важну победу. Играли смо мудро и са срцем. Већа жеља и наше срце, били су јачи од свега.

После пласмана у други круг УЛЕБ купа, страсти је покушао да стиша тренер Стеван Караџић:
– Ово нам је шеста победа ове сезоне у неизвесној завршници. Било је заиста узбудљиво. Доста смо добро одиграли у одбрани, али су утисак поквариле чак 24 изгубљене лопте. То је сада мање битно, пласирали смо се даље. Времена за славље нема јер већ у суботу гостујемо Олимпији.
 

Претходни текстМеђународни турнир на Бањици
Следећи текстЗеленовић – Бисер наше школе