Две паклене недеље

35

Ватерполисте Црвене звезде очекују две паклене недеље. Тек што су одиграли први меч у другом делу сезоне против Ниша (17:10), црвено-беле очекује дерби са Студентом у 2. колу Суперлиге, потом јак међународни пријатељски ватерполо турнир у Београду, потом „вечтири дерби“ са Партизаном, а уговара се и спаринговање са Румунима.
 

– Због ангажовања играча у селекцијама Србије и Македоније већи део новогодишње паузе нисмо били комплетни. Тек смо се окупили пред наставак такмичења. Одрадили смо неколико тренинга и потом гостовали у Загребу где смо тренирали са Медвешчаком. Меч против Ниша је доказао да нисмо пуно изгубили због паузе, али нам тек предстоји брушње форме – каже тренер Црвне звезде Дејан Јововић.

У суботу црвено-бели играју битан меч против Студента у Суперлиги.
– Изгубили смо од њих у квалификационој групи за Суперлигу. У другом мечу у последњем колу такмичења смо поражени. Показало се да се опуштеност брзо кажњава. Надамо се да смо извукли поуке и да нећемо поновити грешке у суботу – указује Јововић.

Тренер Звезде се осврнуо и на јаки међународни турнир који ће се од 22. до 25. јануара одржати на Бањици, а где ће још учествовати и Партизан, Војводина, Будванска Ривијера, Приморац и Младост:

– Добра је ствар што се организује такав турнир у Београду. Свим екипама,. па и Црвеној звезди ће користити да одигра што више мечева са квалитетним ривалима.

Јововић је додао и да су у току преговори око новог спаринга са Румунима:
– Имамо добре контакте са њима. Звезда је пред старт такмичења у Евролиги гостовала у Букурешту. Још увек није прецизиран тачан датум њиховог доласка у Београд, али смо у току преговора.  

Претходни текстЗеленовић – Бисер наше школе
Следећи текстМаксић поново у Звезди