Судар са Шакотом

47

Кошаркаши Црвене звезде у уторак од 20.30 часова у Болоњи гостују екипи Фортитуда у 9. колу УЛЕБ купа. Изабраницима Стевана Караџића је потребна победа како би дефинитивно обезбедили пласман међу 32 најбоље екипе у европском такмичењу. Црвено-бели су у 4. колу декласирали Фортитудо у „Пиониру“ са 99:66. Није прошло много времена од растанка Драгана Шакоте и Црвене звезде, следи нови сусрет. Али, на супротним странама. Кошаркаши нашег клуба отпутовали су у Болоњу, на мегдан УЛЕБ купа славном Фортитуду, на чију клупу је недавно сео управо наш бивши тренер.

– У чињеници да је Драган Шакота наш бивши тренер, а сада стратег противника, можемо да потражимо додатни мотив пред меч у Болоњи – рекао је пред пут Тадија Драгићевић. – Италијане смо у првом мечу, у Београду, декласирали и победили са више од 30 поена разлике. То, међутим, није прави однос снага. Били су у кризи у то време. Сада стоје много боље и све је могуће. Срећа је да немамо императив да победимо. За нас је, ипак, кључна утакмица против белгијског Остендеа, у Београду – додао је Драгићевић. – Узгред, победа против Будућности донела нам је велику дозу самопоуздања.

– Меч против Будућности нас је исцрпео, а идемо на гостовање екипи која ће бити силно мотивисана да нам се реваншира за убедљив пораз у „Пиониру“. Тренер Драган Шакота одлично познаје екипу Звезде и то ће бити предност домаћина. Ипак, ми смо до сада забележили три победе на гостовањима, па ако смо у Београду могли да славимо против Фортитуда, покушаћемо да исто урадимо и у Болоњи – рекао је плејмејкер Звезде Борис Бакић.
 
Екипа Фортитуда биће ослабљена и на вечерашњем мечу, јер због теже повреде на паркету неће бити најбољег играча Хораса Џенкинса. Кошаркаши из Болоње имају само теоретске шансе да се наставе такмичење у УЛЕБ купу и по завршетку надметања по групама.

Претходни текстЕкипа у Сан Ђулијану
Следећи текстПашански није приредио изненађење