Хуманост најбољег спортисте на делу

38

У Звездином прес центру одржан је седамнаести по реду избор Звездиног спортисте месеца. Децембар је, по правилу, месец у коме се своде рачуни текуће године, али и доба кад и најмање опуштање у очекивању празника може да поквари претходни утисак. Знали су за то и наши спортисти из готово свих црвено-белих клубова, па дали све од себе да 2007. заврше у победничком стилу.


 
Фудбалери су, тако, иако су се опростили од Европе задржали одличну „пол позицију“ за наставак првенствене трке и уверени смо да ће баш из дербија кренути у поход на трећу узастопну титулу. Кошаркашки и кошаркашице су, такође, у свим такмичењима, упркос неким неочекиваним поразима, и даље остали у трци за трофејима, а наш капитен Тадија Драгићевић је својим бројним достигнућима додао још једно – титулу најбољег „тројкаша“ на вечери свих звезда НЛБ лиге у Љубљани.
Наши „делфини“ су успешно привели крају квалификације за Суперлигу и сада очекују дуеле у елити, у којима желе да докажу да покрећу ренесансу Звездиног ватерпола. Као и обично, међу најуспешнијим клубовима наше породице био је Одбојкашки, који једини у Европи може да се подичи да ређа победе у обе конкуренције – и мушкој и женској. При том, обе наше екипе су избориле учешће на фајнал-фору Купа, а у Винер штедише Суперлиги током прошлог месеца ређали су само успехе.


 
Ипак, највећи утисак у децембру оставили су наши – рукометаши. Децембар је у Србији ионако био у знаку овог спорта. Што се тиче црвено-белих, екипа Ненада Краљевског је суверено, на првом месту, завршила први део сезоне. Међу нашим сјајним играчима у свакој утакмици истакао се Милан Вукас и зато је баш он Звездин спортиста месеца децембра.


 
Звездином спортисти месеца поклон пакет производа фирме Агримес, уручила је представник Агримеса, Ивана Павловић, новчану награду у износу од 40.000 динара, предао је Иван Тодоров, генерални секретар СД Црвена звезда, док је Специјалну плакету Милану Вукасу  предао Зоран Аврамовић, директор Црвене звезде Маркетинг.

Милан Вукас се захвалио пре свега својим саиграчима и нагласио да ова награда представља још већи подстицај за напредовање и још боље игре јер долази од СД Црвена звезда. Најбољи спортиста месеца одлучио је да новчани износ од 40.000 динара поклони Стефану Симоновићу (4. године) из Јасеновика код Новог Брда на Косову коме је новац потребан због операције очију. Можемо да закључимо Милан је не само успешан већ и хуман спортиста.

Уручене су награде добитницима у квизу «Звезда ми је све» и извучени су добитници овог кола.  Дрес ФК Црвена звезда, Слободану Милчановићу из Ужица, уручио је Стеван Стојановић, спортски директор, дрес Одбојкашког клуба Лидији Панић из Лознице предала је Ана Аврамовић, генерални секретар, док је дрес РК Црвена звезда Војиславу Вељовићу из Параћина уручио Мирко Милошевић, првотимац нашег клуба.
Добитници награда у овом колу су: Радован Кузмановић из Новог Београда, Новак Мишић из Младеновца и Филип Јовановић из Београда.

Претходни текстСлаба игра у одбрани
Следећи текстАплаузи за Троицког