Слаба игра у одбрани

22

Заслужена победа наших кошаркаша у дербију 17. Кола НЛБ лиге против Будућности (115:114) незаслућено је протекла у сенци свађе која је избила испред свлачионица по завршетку утакмице.

Поједини првотимци Подгоричана нису могли спортски да поднесу пораз, па су првокацијама покушали да изазову инцидент, али играчи обе екипе су на крају у ходнику „Пионира“ само разменили ружне речи, што потврђује и тренер Црвене звезде Стеван Караџић:
– Већина наших играча била је у свлачионици када су нешто добацили кошаркаши Будућности. Осим чарки, ништа озбиљније се није догодило. Све завршило вербалним сукобом без озбиљнијег инцидента.

Караџић је више занимала анализа утакмице, односно прва победа његових пулена у Новој години:
– Незадовољан сам игром у одбрани. Пробудили смо се тек у трећој четвртини, али тада су Кук и Бакић већ имали проблема са прекршајима, па су више пута пропуштали продоре играча Будућности. Хвала публици на подршци у завршници меча, а честитам и играчима. Срећно смо дошли у продужетак, али смо на крају заслужено славили.

Поново је бољка наших кошаркаша била игра у одбрани, што потврђује и тренер црвено-белих:
– У односу на почетак сезоне стабилизовали смо скок, али имамо проблема у брањењу акција „један на један“ и „два на два“. Све су то млади играчи, од којих неки нису разиграни претходних сезона, а неки по својим карактеристикама нису добри дефанзивци. Поред тога, убија нас овај ритам уторак – субота. Немамо времена да било шта значајније поправимо радом на тренинзима.

Звезда је овом победом поправила скор на 11-6 и осигурала даљу борбу са Хемофармо за трећу позицији, док Будућности (9-8) предстоји жестока борба за улазак у плеј-оф.

Претходни текстДобар пласман реалност
Следећи текстХуманост најбољег спортисте на делу