Тешко у Аустралији

31

Одбројавају се послењи сати до почетка првог Гренд слем тениског турнира у сезони – Отвореног првенства Аустралије. Како и доликује највећем српском клубу Црвена звезда у Аустралијен опен улази са два представника. То су Борис Пашански и Виктор Троицки. Као што смо протеклих дана пратили, Троицки је на главни жреб ушао тек пошто је прошао квалификације, па ће у 1. колу морати да се састане са другим тенисером света – Рафаелом Надалом.

Најбоље раниграни играч нашег клуба – Борис Пашански се директно пласирао на главни турнир, али ни он неће имати лак посао у првом колу. Њему ће ривал бити талентовани Американац  Марди Фиш, који се тренутно налази око 36. места на АТП листи, што је око 60 позиција изнад нашег адута. Уколико би направио изненађење даљи пут Пашанског у „Мелбурн Парку“ биће још тежи јер су у његовом делу жреба шести рекет планете Американац Енди Родик, прекаљени Шпанац Карлос Моја, па још један репрезентативац „црвене фурије“ Томи Робредо, док би му евентуални противник у финалу био – Надал.

Нема сумње да ће нашим тениским асовима бити јако тешко на Аустралијен опену, али се надамо да ће уз доста среће направити које изненађење и пронети славу Црвене звезде.

Претходни текстМарковић и Шљиванчанин за победу
Следећи текстОчекивана победа