Јачање Звезде

35

Фудбалери Црвене звезде почели су припреме за наставак сезоне. Циљ је одбрана оба домаћа трофеја, шампионске титуле и „Лав купа Србије“.

– За шест и по година у Звезди, много пута био сам у улози јуреног и оног који јури – присетио се голман Иван Ранђеловић. – Искуство ме научило да је све могуће, па у овом тренутку потпуно искрено рачунам и причам о могућности да одбранимо оба домаћа трофеја.

Тренер Александар Саша Јанковић је, док су играчи истрчавали прве кругове на тартан стази Маракане кратко причао о плановима…

– Резултати су испред свега, наш апсолутни приоритет. Волео бих само да, што је пре могуће, ангажујемо појачања која планирамо. Не бих више улазио у детаље везане за прелазни рок. Руководству клуба дао сам списак жеља и надам се брзој реакцији како бисмо што пре имали комплетну екипу на окупу.    
Први тренинг одрадило је 29 фудбалера са платног списка актуелног шампиона Србије. Оправдано је заказнио Колумбијац Молина (због болести мајке), Аргентинац Баркос је имао проблема са авио-превозом, а магла на аутопуту зауставила је Ђорђа Туторића.

За актуелности из прелазног рока задужен је спортски директор Стеван Стојановић.
– Верујем да бисмо могли пре поласка на прву фазу припрема у иностранству (Италија, од 14. до 23. јануара) да озваничимо сарадњу са првим појачањима – најавио је Стојановић и потврдио да би то могли да буду Гојко Качар и Ранко Деспотовић из Војводине односно репрезентативац Гане, нападач Принц Тагое.

Викенд је резервисан за тестирања стања у којем су играчи дошли на припреме, а у понедељак се креће за Италију. Поздравном говору за играче, поред стручног штаба и директора Стојановића, присуствовао је и генерални секретар Зоран Дамјановић.

Упоредо са интересовањем јавности за именима потенцијалних појачања црвено-белих, занимљива је и ситуација везана за одласке са Маракане. Најтраженији су, бар по вестима са берзе, били капитен Дејан Миловановић, Душан Баста и Ненад Милијаш.
– Они су за сада играчи Црвене звезде – био је коментар директора Стојановића. – Да ли ће неко отићи, зависи и од играча које ћемо ангажовати – додао је популарни Дика.

Претходни текстНамирити дугове
Следећи текстСедморица у репрезентацији