Наше одбојкашице за Србију

48

Женска одбојкашка репрезентација Србије за викенд је започела припрема за турнир Европских квалификација за ОИ 2008, који ће се одиграти у немачком граду Хале од 15. до 20. јанаура. Селектор Зоран Терзић позвао је 18 играчица, међу којима су и три одбојкашице Црвене звезде – Марту Дрпу, Ивану Исаиловић и Ивану Нешовић. У селекцију су такође позване и неколико бивших чланица нашег клуба попут Маје Огњеновић, Маје Симанић и Ивана Ђерисило-Станковић. Плаве ће тренирати у СЦ Ковилово до поласка у Немачку.

– Све екипе, укључујући оне које важе за аутсајдере, сигурно ће тражити своју шансу. Наш рејтинг и резултати у последње две године, ипак, обавезују нас да циљамо сам врх – рекао је Терзић на окупљању националног тима.

Србија ће у Халеу играти у групи са Русијом, Хрватском и Румунијом. Две најбоље екипе ће изборити пласман у полуфинале, а само победник турнира обезбедиће учешће на Олимпијади.
– Реално је да Русија и ми дођемо до полуфинала, а незахвално је прогнозирати шта би све тамо могло да се догоди. Већ дуго играмо заједно и неће нам бити проблем да се уиграмо. Питање је само колико су играчице спремне после обавеза у клубовима – оценио је Терзић.

Претходни текстФаворити УЛЕБ купа у Београду
Следећи текстЗвездаш од малих ногу