Фаворити УЛЕБ купа у Београду

44

Кошаркаши Црвене звезде у уторак од 18.00 у дворани „Пионир“ дочекују у осмом колу групе „Ф“ УЛЕБ купа екипу московског Динама, са којом деле прву позицију са скором пет победа и два пораза. Утакмицу ће директно преносити РТС.

“Долази нам екипа која је главни фаворит, не само наше групе, већ и читавог УЛЕБ купа. Московљани имају велики буџет и велике амбиције. То је скуп екстра појединаца са сјајним тренером какав је Светислав Пешић. Добро су попуњени на свим позицијама, а недавно су се изузетно појачали довођењем Милоша Вујанића из Панатинаикоса. Наша жеља је да пружимо што бољу партију и пробамо да изненадимо великог противника. Биће веома тешко, прети нам опасност са свих позиција. Трудићемо се да одиграмо чврсто, да не улазимо у трку са њима и да на што једноставнији начин пробијамо њихову агресивну одбрану”, каже шеф стручног штаба Црвене звезде Стеван Караџић.

Звездин тренер ће на паркет Пионира извести истих 12 играча, који су у 16. колу НЛБ лиге наступили у Меморијалном центру „Дражен Петровић“ у Загребу.

Што се тиче веза Црвене звезде и московског Динама Мирослав Раичевић је лета 2006. прешао из Београда у Москву, а сада се вратио међу “црвено-беле”. Плејмејкер Московљана Милош Вујанић своју кошаркашку каријеру започео је управо у Црвеној звезди. Такође тренери два тима Пешић и Караџић сарађивали су у репрезентацији Југославије која је 2002. године освојила златну медаљу на Светском шампионату у Индијанаполису.

Црвена звезда и Динамо Москва одиграли су 5 међусобних дуела до сада и све  у УЛЕБ купу. Све дуеле Московљани су решили у своју корист: у сезони 2005/06 у групи – у Москви 83:77, у Београду 86:80 и у четвртфиналу – у Београду 87:86 и у Москви 86:65 и ове сезоне у Москви 97:76.

Претходни текстЦветковић Лавље срце
Следећи текстНаше одбојкашице за Србију