Цветковић Лавље срце

65

Марко Цветковић, најстарији играч кошаркашког клуба „Црвена звезда“ освајач је трофеја „Лавље срце“ у организацији „Златибо2р воде“ за месец децембар. Он је до титуле стигао на основу статистичког вредновања, а захваљујући великом пожртвовању, борбености и храбрости исказане на утакмицама Црвене звезде у децембру месецу.

Он ће награду коју додељује „Златибо2р вода“ добити на првој утакмици коју ће „црвено-бели“ у јануару играти у својој дворани, а то је дуел против московског Динама, 8. јануара.

Цветковић је на седам дуела играо укупно 84 минута, а за то време је имао 15 скокова, 10 примљених фаулова, 5 украдених лопти и две блокаде. Црвена звезда је у месецу децембру побеђивала Остенде, Панелиниос и Војводину, а изгубила је од Хелиоса, Нимбурка, Задра и Хемофарма.

Борба за „Лавље срце“ децембра била је изузетно неизвесна, што само потврђује колективну и борбену игру тима Црвене звезде. Иза Цветковића, са минималним промилом разлике нашли су се: Мирко Ковач, Ненад Мишановић, Тадија Драгићевић, Омар Кук и Елмедин Кикановић.

Акцију „Лавље срце“ кошаркашки клуб Црвена звезда поново је покренуо у сарадњи са “Златибо2р Водом” у жељи да се истакну особине играча, које се често у јавности не вреднују на прави начин.

Претходни текстПораз у квалификацијама
Следећи текстФаворити УЛЕБ купа у Београду