Звездини дани младости

89

Наш рукометни клуб је завршио још једну успешну мисију на крају 2007. године. После јесење титуле сениорског тима, био је домаћин међународног турнира „Звезда ’07“ на ком је учествовало 74 екипе из 5 земаља у 5 млађих категорија. Током три дана, од четвртка до суботе, одиграно је чак 178 утакмица у четири београдске дворане („Бањица“, „Слодес“, „Мала арена“ и „Црвена звезда“).

– Презадовољни смо оним што смо учинили. Четврту годину заредом смо успешни организатори, сада већ могу да кажем, највећег рукометног турнира одржаног на нашим просторима. Леп је осећај када се све заврши на најбољи начин – истакао је директор турнира Илија Јовић.

Поред такмичарског дела, многобројни клинци су имали разне друге садржаје у Београду.

– Били смо и на рукометном спектаклу у „Пиониру“, на опроштају наших асова, а није изостала ни посета музеју нашег фудбалског клуба. Било је то три дана за незаборав. Учинили смо све како бисмо били прави домаћини, организационо смо значајно напредовали. Наравно, било је и грешака које ћемо да поправимо у наредном периоду.

У овој акцији су учествовали и чувени садашњи и ранији чланови нашег рукометног клуба. Ненад Перуничић, Петар Ненадић, Златан Арнаутовић и Љубомир Обрадовић су доделили признања најбољим појединцима.

– Потрудили смо се и да посебно наградимо најбоље играче и играчице из свих пет годишта. Они ће бесплатно боравити у нашем седмодневном кампу “ИГРАЈ РУКОМЕТ – БУДИ ЗВЕЗДА“ који ће бити одржан у јулу 2008. Такође, наставићемо са традицијом да победници турнира бесплатно учествују на наредном. Захваљујем се свим учесницима, гледаоцима који су дошли у великом броју, као и онима који су нам изашли у сусрет и помогли овај турнир. Надамо се да ћемо и убудуће успешно сарађивати. Такмичење је успешно реализовано захваљујући ентузијазму шест, седам људи. Из године у годину смо све бројнији када је реч о екипама, па се надам да ће у наредном периоду турнир бити значајно ојачан, организационо и маркетиншки, како би успешно испратили његов развој – рекао је Јовић.

ПЛАСМАН И НАЈБОЉИ ПОЈЕДИНЦИ ПО ГОДИШТИМА

Дечаци 1992.
Пласман: 1. Младост Чачак, 2. Колубара, 3. Раднички Шид
Најбољи играч: Младен Крсманчић (Младост Чачак) коме је поред пехара за најбољег играча припао и трофеј “Миленко Стојковић“ у знак сећања на трагично преминулог рукометаша и учесника претходних турнира.
Најбољи голман: Мијодраг Матић (Раднички Шид)
Најбољи стрелац: Немања Рађеновић (Обилић/Рукобел 2)
Најбољи асистент: Александар Ђорђевић (Колубара)

Девојчице 1992.
Пласман: 1. Цепелин, 2. Црвена звезда, 3.Сежана (Словенија)
Играчица: Тамара Георгијев (Цепелин)
Голман: Јована Стојићевић (Црвена звезда)
Стрелац: Тамара Георгијев (Цепелин)
Асистенткиња: Тина Краљ (Сежана, Словенија)

Дечаци 1994.
Пласман: 1. Цеље Пивоварна Лашко, 2. Студентски град, 3. Јуниор
Играч: Матиц Вердинек (Цеље Пивоварна Лашко)
Голман: Марко Матковић (Јуниор)
Стрелац: Немања Младеновић (ЛСК)
Асистент: Алекса Минић (Студенски град)

Девојчице 1994.
Пласман: 1. Цепелин, 2.Ђорче (Македонија), 3. 21. мај
Играчица: Нина Симљански (Ђорче, Македонија)
Голман: Бојана Перовић (Цепелин)
Стрелац: Тамара Брстина (21. мај)
Асистенткиња: Ивана Јовановић (Цепелин)

Дечаци 1996.
Пласман: 1. Студентски град, 2. Ариље, 3. Колубара
Играч: Лука Мартиновић (Студенски град)
Голман: Милош Димитријевић (Ариље)
Стрелац: Немања Зељковић (Црвена звезда)
Асистент: Дарко Стевановић (Колубара)

Све резултате можете прочитати на страницама нашег рукометног клуба www.rkcrvenazvezda.com.