Београд центар света

91

Београд ће сутра бити рукометни центар света, а све у режији једног Звездаша – Драган Шкрбића. Фонд популарног Шкрбе „7+“ организовао је опроштај наше чувене рукометне „Генерације 1996“ која је харала светском сценом крајем 1990-тих им почетком 21. века. Уз Шкрбића, носиоци игре те националне селекције били су још неколико легенди Црвене звезде: Ненад Перуничић, Игор Бутулија, Жикица Милосављевић, Небојша Јокић, Дејан Перић…

Овој репрезентацији сутра (20.00) ће се супродставити селекција Европе који ће предводити бивши и садашњи планетарни асови, попут Магнуса Висландера, Фернандо Ернандеза, Таланта Душебајева… Предигру овом спектаклу одиграће репрезентације Србије и Русије (17.30), а читав догађај имаће хуманитарни карактер јер ће приход бити усмерен на изградњу спортске хале у Београду у којој би бесплатно могле да тренирају млађе категорије.

– Неки од нас су одавно престали са активним играњем, док је другима у току напорна сезона, али сигуно нас очекује један велики догађај – поручио је Шкрбић на конференцији за новинаре и нагласио да „никада до сада у Београду није било оволико рукометних звезда на једном месту“.

Шкрба је додао да долазак бројних ведета показује колики углед „Генерација 1996“ ужива у свету:
– То је доказ да се наш рукомет и даље веома цени у свету. Сав приход са утакмице је намењен изградњи рукометне хале за млађе категорије у Београду. Нама је рукомет дао све и ред је да и будући нараштаји имају једнаке услове као и ми.
 

Министарство омладине и спорта, Рукометни савез Србије (РШ) и Секретаријат за омладину и спорт Београда такође су помогли организацију овог спектакла.

Претходни текстВидић у идеалном тиму
Следећи текстТадија најбољи тројкаш