Сјајне припреме са Русима

42

На кратко, само на два дана, трећи рекет Србије Борис Пашански – 96. играч света, дошао је из Шпаније у родни Београд, да се види са породицом и узме неопходне визе, а већ сутра путује за Аустралију, где ће започети такмичарску 2008. годину. Први турнир ће одиграти у Аделаиди, затим одлази у Сиднеј и после тога на први грен слем у години – Отворено првенство Аустралије.

    – Последње четири недеље провео сам у Валенсији, где сам се припремао за наредну сезону. Припреме су биле веома добре и квалитетне, на једном месту заједно је радило доста добрих играча. Тренирао сам са пола руске Дејвис куп репрезентације – Сафином и Андрејевим, а ту су били Волчков и Шпанац Давид Ферер, добар део посла смо одрадили. Сада сам у много бољој форми него пре, ојачао сам, тениски напредовао, а форму ћу још темпирати на турнеји у Аустралији, посебно на турнирима пред грен слем у Мелбурну.  На првим турнирима не очекујем много, важно ми је да форма иде улазном путањом. После такмичења по Аустралији следи меч Дејвис купа са Русима, а после тога серија турнира у Јужној Америци – објашњава Пашански.
 
Борис је за време припрема разговарао са руским тенисерима о предстојећем мечу Дејвис купа, првом колу Светске групе 2008. ( 08.02.-10.02.), у коме ће Руси у Москви угостити управо селекцију Србије.
-Причао сам о том мечу са Сафином и Андрејевим, незадовољни су тиме што су за противника у првом колу добили Србију, јер како кажу могли су жребом извући и лакшу екипу. Овако прво коло доноси судар Русије -освајача Дејвис купа 2006,  овогодишњег финалисту и квалификанта – Србију, обе изузетно јаке екипе. Код Руса није идеална атмосфера у тиму, због другачијег положаја играча од очекиваног. Сафин већ неколико мечева није играо, Андрејев је до сада све мечеве које је одиграо победио, а онда га је селектор неочекивано изоставио у кључним мечевима против САД ове године у финалу. Ситуација је таква и имамо шансе за победу – закључио је Пашански.

Претходни текстВелика победа
Следећи текстЈош једна победа и титула…