Битан је тријумф

51

Кошаркаши Црвене звезде савладали су Војводину резултатом 81:76 у мечу 15. кола НЛБ лиге и тако прекинули низ од три неуспеха у Пиониру.

Центар Ненад Мишановић пружио је одличну партију и изашао као победник из дуела са ‘петицом’ Новосађана Владимиром Голубовићем.

„Знали смо да нас очекује тешка утакмица, почели смо чврсто у одбрани, доста трчали и онда долазили до лаких поена у нападу. Кад је требало да преломимо крајем друге четвртине, необјашњиво смо пали и дозволили гостима да се врате у меч и закомпликовали целу ситуацију. Ритам утакмица је врло напоран, па немамо времена да се тако детаљно спремимо за сваког противника, али битно је да смо тријумфовали. Задовољан сам својом игром мада сам направио неколико пропуста. Следи пауза и надамо се најбољем у наставку сезоне“, изјавио је Мишановић.

Капитен Тадија Драгићевић забележио је 26 поена и 10 скокова, а после меча је био задовољан приказаним у мечу са Војводином.

„У финишу нас није ишао шут, али одбрану смо играли феноменално од самог старта, тако смо и стекли предност. Пали смо пред крај, умор је одиграо своје, али, после три пораза у Пиониру, ово је победа која нас враћа у живот. Сада мирне главе одлазимо на одмор, да се одморимо, а затим наставимо са тренинзима како бисмо се што боље припремили за наредна искушења. Планирамо да побољшамо игру током паузе, највише ћемо радити на игри „два на два“, као и на одбрани. Дефанзива је полазна тачка, после добре одбран све је лакше. Наравно, нећемо запоставити ни напад, радићемо на одређеним кретњама, као и на физичкој спреми“, каже Драгићевић.

Црвена звезда следећу у такмицу игра 5. јануара у Загребу против Цибоне, а три дана касније у Пионир долази московски Динамо у оквиру 8. кола УЛЕБ купа

Претходни текстСпремити се за наставак сезоне
Следећи текстВредна победа одбојкашица