Наставак сезоне померен

59

Заједница клубова Суперлиге предложила је да почетак другог дела првенства Србије буде померен са 16. фебруара на 1. март.

Генерални секретар Заједнице Суперлиге Миодраг Јанковић истакао је да, због неучествовања нашег националног тима на Европском првенству у Аустрији и Швајцарској, следеће година има доста слободних термина, па ће клубови избећи ризик да играју по хладном времену и у лошим условима.

Одлуку о померању треба да потврди и Одбор за хитна питања Фудбалског савеза Србије.

Након одлагања почетка „пролећа“ српски суперлигаши ће избећи ризик да играју по хладном времену и снегом покривеним теренима и добиће више времена да се припреме за наставак првенства.

Уколико буде усвојен нови календар, шампионат Србије биће завршен у другој половини маја, а средином маја биће одиграна финална утакмица националног купа.

Црвена звезда упутила је жалбу Заједници фудбалских клубова Суперлиге на одлуку заменика дисциплинског судије Драгчета Димитријевића, према којој је наш клуб кажњен са три утакмице пред празним трибинама и 500.000 динара.

Казна је донета поводом инцидената са утакмице Црвена звезда – Хајдук Кула, одигране 2. децембра, када је дошло до туче навијача и припадника Жандармерије на северној трибини Маракане.

Комисија за жалбе Заједнице суперлигаша разматраће следеће недеље захтев Црвене звезде да се смањи казна.

Подсетимо, Звезда је већ одрадила један меч пред празним трибинама, против Борца из Чачка, а први следећи играће против Партизана, у оквиру 18. кола, заказаног за почетак пролећног дела сезоне.

Претходни текстУ сваки меч на победу
Следећи текстДесети тријумф у НЛБ