Пореметили шпанце

43

Одбојкаши Црвене звезде полако постају специјалисти за „златни сет“. Као да су ово ново правило у европским куповима доживели као посебан изазов, црвено-бели су после Вараждина захваљујући сјајној игри током читавог меча, а поготово у доигравању, елиминисали и шпанску Сорију – 3:0 (25:22, 25:16, 25:21) и 15:10.

Тако су се Докић и другови нашли у осмини финала Челенџ купа, у коме ће између 22. и 24. јануара играти у Естонији, а седам дана касније покушати да елиминишу и Талин и прођу међу осам најуспешнијих екипа у овом такмичењу.

„Као што сам и напоменуо пре меча, најбитније је било да Шпанце пореметимо одличним сервисом и покушамо да број грешака сведемо на минимум. У томе смо успели и стигли до, заиста, помало неочекиване убедљиве победе“, каже тренер Жељко Булатовић.

Једнодушне су оцене да је један од најзаслужнијих за овакву победу црвено-белих у „Шумицама“ био репрезентативац Драган Станковић.

„Станковић, његова игра и учинак, ни у једном тренутку нису спорни. Од њега увек очекујем највише и он тим очекивањима одговара. А, кад га у свему прате и његови саиграчи, онда Звезда игра на врхунском нивоу и тада су и овакви резултати могући“.

Упркос важној победи за наше одбојкаше нема одмора. Са Булатовићем смо причали баш пред тренинг.

„Нема одмора, већ у недељу очекује нас дерби у Новом Саду с Војводином. То је за нас веома важан меч јер треба остати у горњем дому табеле и осигурати се за улазак у лигу за титулу. Већ у среду на програму је Куп, гостујемо у Нишу, а два дана касније истог ривала угостићемо у реваншу. А, тренираћемо и 1. јануара“…

За нека размишљања о наредном ривалу у Челенџ купу још је рано…

„Све у своје време. Додуше, неке информације о Талину већ имамо, знамо да имају седморицу естонских репрезентативаца, да гаје стил оне познате руске школе одбојке. Знаћемо још више кад разменимо касете, али идемо корак по корак. Сад је на реду Војводина, значи да је тај меч најважнији“, каже Булатовић.

Претходни текстДружење са навијачима
Следећи текстУ сваки меч на победу