Дарко на врху Олимпа

54

Грчка слави Дарка Ковачевића! Олимпијакос је направио нешто што је ретко ко могао да предвиђао после извлачења група – пласирали се у осмину финала први пут после девет година у конкуренцији Реал Мадрида, Лација и Вердера. Последња жртва на путу ка другој фази такмичења био је управо немачки гигант, а све у режији бившег голгетера Црвене звезде. У одсуству суспендованог још једног нашег бившег члана – Предрага Ђорђевића, Дарко је голом и одличном игром омогућио победу од 3:0 за Олимпијакос. Подршку нашем братском клубу са трибина је традиционално дала и група навијача Звезде која је само за ту утакмицу превалила дуг пут из Београда.

– Не смем да изађем на улицу у Атини – каже после тријумфа Ковачевић – Атмосфера је сјајна, наше присталице поготову, шта су само правили на трибинама, то никада нећу заборавити. Многи су помислили да је моја каријера готово, али играћу ја још!

Домаћин је повео у 13. минуту што је дало тон читавој утакмици. Репрезентативац Конгоа Ломана Трезор Луа Луа асистирао је Столтидису који је ударцем са око 20 метара савладао Визеа. Све до другог полувремена, Вердер је имао више од игре и неколико сјајних шанси.  Казна за промашаје стигла је у 71. минуту. Био је то одличан гол главом Дарка Ковачевића после асистенције Столтидиса са леве стране.
Вердер је тада већ схватио да то неће бити њихово вече, а Грци су само три минута након другог постигли и трећи гол. Галети је извео корнер са десне стране, Цезар је лопту спустио за Столтидиса који је ударцем по земљи поставио коначних 3:0.

Претходни текстОдбојкашице за понос
Следећи текстРутински