Звездино вече у Хајату

61

Полако већ постаје традиција да крајем такмичарске и календарске године СД Црвена звезда организује гала свечаност „Звездино вече за Звездино сутра“. Прошлог децембра, ова манифестација је поред дружења „зведаша“ разних генерација из свих клубова велике црвено-беле породице имала за циљ и прикупљање новца за реконструкцију дворане у згради Спортског друштва у Љутице Богдана 1а. Овога пута, сутра увече у „Кристалној дворани“ хотела „Хајат“, Звездино вече биће окренуто – Олимпијским играма.

– Богату прошлост Црвене звезде писали су и наши бројни спортисти-олимпијци, који су од Лондона 1948. до данашњих дана бранили углед нашег спорта, али и Спортског друштва – каже Слободан Вучићевић, председник УО СД Црвена звезда. – Тако ће бити и убудуће, па смо одлучили поред свих свакодневних делатности у нашим клубовима оснујемо и Фонд олимпијске Звезде, чији ће циљ бити да помогне не само нашим спортистима који се спремају за Пекинг 2008, него и свим нашим будућим олимпијцима. Наравно, нисмо заборавили ни на наше заслужне асове којима ћемо се за све што су постигли такмичењима на ОИ макар мало одужити специјалним олимпијским плакетама СД Црвена звезда.

До сада је на Олимпијским играма учествовало више од стотину црвено-белих асова. Међу њима су чак 32 аса освојили 37 медаља – седам златних, 20 сребрних и десет бронзаних. Рекордерка је Јасна Шекарић са три одличја (има укупно пет, али у Сеулу ’88. није била члан Звезде), са по два следе Зоран Славнић, Рајко Митић и Бранко Станковић, а међу освајачима има и рукометаша, кошаркашица, доста фудбалера…
Многи од њих наћи ће се сутра увече на свечаној бини да приме Звездину олимпијску плакету, а манифестацију ће поред бројних познатих личности из света спорта и јавног живота увеличати и најмлађи спортисти Црвене звезде чије време – тек долази.

Звездино вече ће имати донаторски карактер. Биће одржана јавна аукција уметничких дела најпознатијих српских сликара, којима је Звезда послужила као инспирација. Оља Ивањицки, Биљана Вилимон, Циле Маринковић, Милош Шобајић, Владимир Величковић и Драган Стојков чим су чули о чему је реч радо су се одазвали позиву да специјално за ову прилику приреде посебне слике, о чему ће током вечери бити приказан и кратак филм.
А, као шлаг на овај леп догађај предвиђена је јавна продаја флорета легендарне Вере Јефтимијадес и рекета Слободана-Бобе Живојиновића, од које ће добијена средства такође ићи у Фонд олимпијске Звезде.  

Звездино вече за Звездино сутра, сутра увече у Кристалној дворани хотела „Хајат“!

Претходни текстЕвропа је велики изазов
Следећи текстУбедљива Звезда