Убедљива Звезда

46

У 16. колу Меридијан Суперлиге фудбалери Црвене звезде остварили су најубедљивију победу у досадашњем току сезоне. Пред разиграним црвено-белима пао је Борац, који се кући враћа са четири лопте у мрежи. Серију голова отворио је Баста, потом се два пута у стрелце уписао капитен Миловановић, да би пред крај свој први погодак за наш клуб постигао и Лукаш. Сва четири поготка постигнута су сјајним шутевима из даљине.

Победа је могла да буде још убедљивија, али руку на срце имају и Чачани за чим да жале. Поготов њихов нападач Ињац, који се неколико пута прописно обрукао пред голманом Бановићем.

Овај меч памтиће се и по томе што је одигран пред сабласно празним трибинама, пошто је због казне од три утакмице забране играња пред гледаоцима улаз на „Маракану“ био дозвољен само званичним лицима.

Али, кренимо редом…

Прву шансу на утакмици имао је Ињац већ у 2. минуту, кад је изашао сам пред Бановића и, на нашу срећу, шутирао право у њега. Велике заслуге за то има и чувар мреже црвено-белих који се одлично поставио и „скратио угао“.

Ињцу се, у 13. минуту, „несебично“ на другој страни реванширао Бетолингар. Рашковић је, у тренутку кад се нашао очи у очи са голманом Ерићем, несебично послужио репрезентативца Чада, а овај је – промашио лопту.

У 15. минуту шампион је повео. Короман је извео корнер тако што је видео усамљеног Басту, идеално центрирао, а наш плавокоси репрезентативац је не чекајући да лопта падне на земљу распалио са двадесетак метара и страшним волејом је закуцао у мрежу.

Два минута касније поново је непрецизан Бетолингар, али зато у 19. минуту не промашује наш капитен. Миловановић је у свом стилу, неодбрањивом „бомбом“ са око 25 метара повисио на 2:0.

У 25. минуту већ је 3:0 за Звезду. На сличан начин као код свог првог поготка, само овог пута нешто искоса с леве стране, Миловановић је још једном матирао Ерића.

До краја полувремена више се ништа битније није дешавало, осим што је црвени картон због приговора добио тренер наших голмана Срђан Максимовић. Друго полувреме протекло је у знаку силних промашаја Ињца: у 46. минуту шутирао је преко гола, у 55. је после његовог ударца главом лопта прошла поред стативе, непрецизан је био и у 79. минуту… Додајмо томе и промашај Лазаревског у 52. минуту… „зебре“ су заиста могле да постигну бар један гол на „Маракани“.

Имала је и Звезда своје шансе: поново је у главној улози био Бетолингар који је у 68. минуту на центаршут Молине с три метра од гола гостију главом тукао право у Ерића. И Молина је био непрецизан у 90. минуту, али важно је да је Лукаш пет минута раније био на висини задатка. Наш „пословођа“ у правом тренутку је подигао поглед и видео да је Ерић напустио гол-црту, па га је дивним ударцем са 18 метара лобовао и посставио коначан резултат ове утакмице: Црвена звезда – Борац 4:0.

Наредног викенда, црвено-бели иду у Нови Сад, где ће бити гости Војводине.

   

Црвена звезда – Борац (Чачак) 4:0 (3:0)

Стрелци: Баста у 15, Миловановић у 19. и 25. и Лукаш у 85. минуту. Стадион Црвене звезде. Играно без присуства публике. Судија: М. Мажић (Врбас). Жути картони: Рашковић (Ц. звезда), Ињац, Антић (Борац).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Бановић, Баста, Анђелковић (од 84. минута Броновицки), Бајалица, Туторић, Кастиљо, Короман (од 64. Трајковић), Лукаш, Бетолингар, Миловановић, Рашковић (од 58. Молина).

БОРАЦ: Ерић, Живковић (од 74. Павловић), Драгутиновић, Антић, Пејовић, Петровић, Крњинац (од 62. Коцић), Лазаревски, Симић (од 46. Бошковић), Вушљанин, Ињац.

Претходни текстЗвездино вече у Хајату
Следећи текстНово ТВ издање Звездине ревије